Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

суботу, 10 грудня 2011 р.

Сьогодні - Міжнародний день захисту прав людини


Починаючи з 1950 року, щороку 10 грудня у світі відзначають День прав людини.
Ця дата була встановлена Генеральною Асамблеєю ООН у 1950 році на честь ухвалення 10 грудня 1948 року Загальної декларації прав людини.
10 грудня 1948 року Організація Об`єднаних Націй ухвалила Загальну декларацію прав людини, проголосивши рівність усіх жителів планети перед законом.
Документ носить рекомендаційний характер, проте у багатьох державах ряд його положень закріплено законодавчо.
У 1966 році Декларацію доповнили ще двома найважливішими Міжнародними пактами - про громадянські і політичні права, а також про економічні, соціальні і культурні права.
За дотриманням прав людини у світі стежить Верховний Комісаріат ООН
Президент Віктор Янукович у зверненні  до українців з нагоди Міжнародного дня прав людини заявив, що в Україні робиться все "для неухильного дотримання" прав і свобод людини, які він вважає "найвищою суспільною цінністю".
"Сьогодні наша держава не має конфліктів на ґрунті прав і свобод людини", - заявив Янукович.
Співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров повідомляє, що кожні 40 секунд "в міліції відбувається акт насильства".

ЗМІ



Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!