Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

суботу, 27 липня 2013 р.

"Волинська правозахисна група" вручила представнику головного міліціонера України - генерал-майору міліції Олегу Шевчуку скарги і клопотання

25 липня у Ковельському МВ (з обслуговування міста та району) УМВС України у Волинській області здійснював особистий прийом громадян перший заступник директора Департаменту матеріального забезпечення МВС України генерал-майор міліції Шевчук Олег Миколайович.

На моє прохання зустрітися з членами ГО "Волинська правозахисна група" Олег Миколайович одразу дав згоду, а враховуючи тісний графік і незапланований прийом громадян у м. Луцьку - зустріч було призначено на 20 годину вечора 25 липня. 

Незважаючи на пізній час на вказану годину в приміщенні обласного управління міліції зібрались правозахисники в повному складі, а також представники різних відомств управління міліції  на чолі з очільником Олександром Терещуком.

Понад дві години велась емоційна дискусія в основному про незадовільну роботу дільничних інспекторів, про багаторічну безкінечну  тяганину з розгляду заяв про вчинення злочинів, про безпідставність винесення відмовних постанов, недотримання норм кримінально-процесуального законодавства слідчими і т. д.

Чи є ще в якій державі таке розслідування кримінальних справ як у нашій державі? Ні такого немає ніде!
Фальсифікацією матеріалів справи люди в погонах  не просто зневажають свій народ, а особисто принижують свою честь і гідність, своє звання, свою посаду, змушують народ ненавидіти їх.
І не може бути виправданням,  що не всі такі, бо давня приказка про те, що ложка дьогтю змарнує бочку меду - придумана не нами, а мудрецями. 

Роками не завершується розслідування саме тих кримінальних справ, де фальсифікуються матеріали справи для приховування осіб, які вчинили злочин, або для звинувачення у вчиненні злочину  невинуватої особи.


Ось які справи обговорювали правозахисники з представником міністра Шевчуком О. М.:
1. Справу шестирічної давності про ДТП, у якій загинув єдиний син Шабали Віталія Михайловича, де через тотальну фальсифікацію матеріалів справи винуватець ДТП уникнув кримінальної відповідальності, а засуджена була невинна людина. 
2. Стан сфальсифікованої справи про ДТП (шестирічної давності) у якій загинув син Дяк Людмили Михайлівни.
3. Стан не  розкритої, сфальсифікованої справи (десятирічної давності) по вбивству у Ковельському МВ співробітника міліції Маснєва, який був єдиним сином у матері, і єдиний син якого росте сиротою.
4. Кримінальні справи багаторічної давності Стрижевської Ольги Андріївни, а саме: 1. Свальсифікована справа по Департаменту Луцької міської ради про відмивання коштів. 2. Стосовно експерта, який сфальсифікував висновок експертизи. 3. Щодо фізичної особи, яка вчинила погром у квартирі Стрижевської О. А. і "з необережності" (на думку слідчого) викрала речі потерпілої.
5. Направлена до суду кримінальна справа стосовно Рожищенських дільничних інспекторів, які по звірячому побили людину, завдавши важких тілесних ушкоджень, після яких чоловік довічно отримав третю групу інвалідності. Однак, дані співробітники міліції продовжують працювати на своїх посадах.


6. По кримінальній справі Ковельських міліціонерів, які підкинули в будинок Стасюк Галини Миколаївни майже пів-кілограма наркотичної сировини і намагаючись сфальсифікувати висновок експерта, замінили наркотичну речовину на рослинну речовину з запахом м'яти - є офіційний документ з якого слідує, що з ОВС звільнені: начальник Ковельського ДІМ підполковник міліції Іван Макаренко, в.о. начальника служби боротьби з наркотиками Ковельського МВ Олександр Сахарук, дільничний інспектор Ковельського МВ  Олександр Турубара.
7. Катування молодого лучанина Гарковчука Віктора, внаслідок чого на молодого хлопця повішено злочин якого той не вчиняв.


8. Про кримінальну справу стосовно Тарасюка Ігора Олексійовича, у якій його звинуватили у злочині, якого він не вчиняв, відкриту за заявою Якимовича Анатолія Антоновича. Наразі Тарасюками ініційоване відкриття кримінального провадження стосовно Якимовича А. А. та його свідків про подання завідомо неправдивого доносу та дачі завідомо неправдивих показів з метою вибивання коштів.

Цей список можна було б продовжувати. 
 Генерал-майор міліції Шевчук Олег Миколайович вислухав усіх, прийняв письмові заяви і клопотання, дав вказівки і розпорядження, пообіцяв написані скарги на ім'я міністра МВС України, вручити особисто В. Захарченку.

 Вперше за 6 років розслідування кримінальної справи про загибель  сина Дяк Л. М.,   26 липня цього року на місці ДТП було проведено відтворення обстановки і обставин події з участю свідків. Можливо це не випадково  співпало з приїздом на Волинь  генерал-майора міліції Шевчука Олега Миколайовича і стало  початком справжнього розслідування справи... 
26 липня вже за вказівкою Шевчука О. М. було направлено групу працівників обласного управління міліції у м. Рожище для проведення перевірок за скаргами правозахисника Гаврука Олександра Сергійовича.


Чи змінять відношення пересічних українців до правоохоронців виїзні прийоми громадян високопосадовцями МВС - залежатиме від того, наскільки ефективно будуть виконуватися обіцянки дані громадянам.

До речі, Шевчук О. М. прийняв на особистому прийомі у м. Ковелі Савчука Петра Дементійовича, який поскаржився на слідчу з особливо важливих справах Собковську Наталію Георгіївну, яка працює у Ковельському МВ.

Увечері на зустрічі в УМВС Олег Миколайович розповів що він мав розмову із Собковською Н. Г., яка запевнила, що в найкоротший термін вичерпає конфлікт з Савчуком П. Д. а також вибачиться перед ним.

Як відреагує міністр Віталій Захарченко на колективну скаргу та особисті скарги членів ГО "Волинська правозахисна група" покаже час, визначений законом для перевірок і прийняття рішень.

АРТЮШЕНКО Г. О.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!