Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

четвер, 17 грудня 2015 р.

Громадські організації Ковеля висунули 10 кандидатур у члени виконкому

Відбулося це на сьогоднішньому зібранні представників громадських організацій Ковеля. У сесійному залі Будинку рад зібралося більше сотні активістів. Вони очікували, що сюди прийде й міський голова Олег Кіндер, адже, за словами представників організаційного комітет зібрання, запрошення йому було передано, втім ніхто з керівництва міста так і не з’явився




Галина Артюшенко, голова ГО «Волинські правозахисники», нагадала присутнім, що кілька тижнів тому лідери громадських організацій підприємців та працівників приватного сектора Ковеля на своєму зібранні вже делегували двох осіб у члени виконавчого комітету Ковельської міської ради – це Миколу Печенюка та Людмилу Васковець. Ці кандидатури, як відомо, були обговорені і на постійних комісіях депутатів, чотири з яких більшістю голосів підтримали вибір громадськості. На її думку, необхідно дочекатися чергової сесії міськради, де й продовжиться розгляд питання по виконкому. Нагадаю, що на другому пленарному засіданні першої сесії дане питання було взято за основу, а також депутати спромоглися проголосувати за збільшення складу членів виконкому в кількості 13 чоловік.


Втім її хід думок не підтримали інші виступаючі. Приміром, Людмила Васковець переконана, що тут необхідно діяти більш рішуче. Вона закликала громадськість міста прийти на засідання сесії і послухати, як буде просувати це питання міський голова. А у випадку ігнорування ним кандидатур у члени виконкому від підприємців та громадських організацій висунутих на сьогоднішньому зібранні, «зірвати» сесію.



Депутат міськради від фракції УКРОП Галина Стасюк поінформувала присутніх, що сумнозвісне питання в проекті порядку денному другої сесії міської ради, яка відбудеться 24 грудня, значиться під номером 24, тобто воно - в числі останніх. Тому, як висловила припущення депутат, бажаної ефективності від зриву засідання сесії не буде. 


Однак присутні в залі заявили, що готові до будь-якого повороту подій. Вони вважають, що від громадськості у виконкомі має бути стільки ж осіб, скільки і від влади міста. Отож зібрання делегувало в члени виконкому представником від громадських організацій Миколу Печенюка, підприємців та працівників приватного сектора Ковеля Людмилу Васковець, ГО «Правий сектор» Олександра Мінька, «Союзу Українок» Ігоря Верчука, «Майдану Гідності» Катерину Кухаренко, «Народного контролю» Анну Коршунову, підприємців міста Ярославу Курулюк та Тетяну Бриль та громадського активіста Леоніда Бордеану, а також учасника АТО. Вцілому10 чоловік. До речі, окремі з них навіть не були присутніми на зборах



До слова, на жаль, ініціатори зібрання не подбали про дотримання форми і змісту проведення такого рівня заходу: його учасники не пройшли процедури реєстрації, не було обрано голови та секретаря зборів, до того ж за жодного із кандидатів присутні не голосували. 

17-12-2015

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!