Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

суботу, 12 грудня 2015 р.

На мінімальну зарплату можна зварити 18 борщів

Впродовж кількох тижнів УНН проводив дослідження – в яку суму обійдеться борщ у різних областях України. Час підвести підсумки.

Отже, найдешевший борщ варять в Одесі, він обійдеться у 59,86 грн. Найдорожчий можна посмакувати у “ДНР”, вартість – 116 грн 33 коп.

Середня ціна в Україні за трилітрову каструлю борщу – 77 грн 66 коп. Тоді як мінімальна зарплата з вересня 2015 року становить 1378 грн. Отже, на одну мінімалку можна зварити 18 борщів.

У валютному еквіваленті найдорожчий український борщ коштуватиме майже 5 доларів (4,95), найдешевший – 2,56 доларів.

У дослідженні враховані дані з 18 регіонів України. За зразок взято набір стандартних інгредієнтів для класичного українського борщу. За об’єм – трилітрову каструлю страви, яка розрахована на родину із 3-4 осіб.

Як повідомляв УНН, у липні 2015 р. для трилітрової каструлі борщу потрібно витратити на ринку 61 грн 31 коп, а в супермаркеті 62 грн 75 коп.


Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!