Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

пʼятницю, 11 грудня 2015 р.

У ковельському «Білому» домі «засідав» нелегітимний виконком?

Головуючий на засіданні Олег Кіндер, повноваження якого, як мера міста, в законний спосіб так і не розпочалися, поспішив заявити присутнім, що виконком «засідає» у старому складі, бо новий ще не обрали депутати міськради, які, до речі, хоч і затверджені міськвиборчкомом, але результати виборів яких протиправним чином залишилися не оголошеними.

«Сьогодні ми зібрали чергове засідання виконкому, згідно регламенту. Нам необхідно в першу чергу… необхідність саме в цьому виконкомі… е-е-е… саме основне питання – це обговорити бюджет і прийняти рішення: рекомендувати розглянути бюджет сесії Ковельської міської ради, який відбудеться в наступний четвер на наступній неділі. Згідно статті 51 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»…», – оповістив Олег Кіндер.

Однак пильні присутні нараз нагадали градоначальнику, що сесія відбудеться не «на наступній неділі», а через два тижні, тобто 24 грудня.

«Щось я заговорився», – похапцем «включив задню» Олег Олексійович.

«Але треба було в наступний провести… контрольний…», – спіткнувшись на півслові, «двинув» ідею депутат від ВО «Батьківщина» Володимир (Іванович) Бойко.

Невже «контрольний»… постріл? Чи може «контрольне» прийняття бюджету, чи то проведення «контрольної» сесії Ковельради? Головуючий перепитав Володимира Івановича: «Чому?», тобто провести, і, не чекаючи відповіді, заспокоїв, начебто сам себе, словами: «Все є добре». Після чого він, як завше сумбурно, нагадав норму законодавства про місцеве самоврядування, а саме 51-у статтю.

«Повноваження виконкому скликання нової ради… це залежить від нової ради і повноваження виконкому закінчуються після сформування нового виконкому. У зв’язку з тим, що в нас новий виконком ще не сформований. Він в роботі. Повноваження нашого виконкому є легітимними. І приступаємо до роботи», – «благословив» сімох членів Олег Кіндер.

Отож у засіданні брали участь: Олег Кіндер, Михайло Гетьман, Володимир (Богданович) Бойко, Анатолій Трофимук, Володимир Головатий, Андрій Товстига та Ігор Пініс. Якщо стосовно членства в складі виконкому мера Кіндера, керуючого справами виконкому Бойка і голови правління ПрАТ «Ковельські ковбаси» Головатого жодних запитань не виникає, то щодо решти його «старих» членів – Гетьмана, Трофимука, Товстиги та Пініса – не все так однозначно легітимно, як твердить голова міста.

Екс-секретар ради Михайло Гетьман, екс-перший заступник міського голови Анатолій Трофимук (на знімку внизу) свого часу були обрані до складу виконавчого комітету не як визначені законом «інші особи» (типу загаданого Володимира Головатого чи пенсіонера Олексія Богдана), а виключно в статусі затверджених міською радою посадових осіб місцевого самоврядування, обов’язковість яких в складі виконкому прямо встановлена законодавством. Наразі пан Гетьман – не секретар, а пан Трофимук – не заступник. Тут варто згадати і відсутнього на засіданні ще одного члена – екс-заступника міського голови Петра Юрчука, який покинувши посаду «зама» в зв’язку з пенсійним віком, дивним чином залишився у складі виконкому, як зазначили – пенсіонером.

Отож, ні один, ні другий, ані третій, позбувшись посад, не володіють колишніми повноваженнями, що безпосередньо пов’язані з процедурами функціонування як виконкому, так і ради загалом. При цьому новий статус Гетьмана, як новообраного першого заступника мера не дає поки що йому права участі у виконкомі, бо новий його склад радою ще не сформований.

Також участь в засіданні та голосуванні взяли тільки-но обрані депутатами Ковельської міської ради активіст Ігор Пініс (УКРОП) та заступник міського голови Андрій Товстига (ВО «Батьківщина»). Але ж закон прямо забороняє депутату, крім секретаря ради, бути членом виконкому!

Таким чином, маючи затвердженою загальну чисельність виконкому в дев’ять осіб, лише троє з семи учасників засідання володіли безсумнівними повноваженнями на прийняття рішень, а четверо діяли в умовах очевидного порушення закону!

Нелегітимний, на нашу думку, виконком Ковельської міської ради наприймав чотири десятки рішень з питань розпорядження фінансовими та матеріальними ресурсами громади: від введення і затвердження штатних одиниць, виділення матеріальної допомоги з міського бюджету до надання дозволів на дарування житла та земельних ділянок.

І що з цього приводу скажуть «компетентні органи»? Правда, останнім часом у нашому Ковелі скидається на те, що вони не такі вже й компетентні…

«Дякую членам виконкому за роботу! І я думаю, дай Бог, ще будемо зустрічатися», – на прощання радісно «загигикав» Олег Кіндер.

Веселитись Олегу Олексійовичу було чого – наступного дня йому «стукнуло» 55 років.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!