Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

понеділок, 14 грудня 2015 р.

П’яний ковельчанин нацькував свого бойового пса на перехожого

Власником собаки бійцівської породи «пітбуль» є мешканець міста Ковеля, раніше судимий за розбій на 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Інцидент трапився ще 20 вересня, десь о 13 години 30 хвилин. Хазяїн, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вигулював без намордника свого пітбультер’єра. Біля залізничного мосту, поблизу перехресть вулиць Фестивальна та Сагайдачного, собацюра раптом вчепився зубами за піджак випадкового перехожого, розірвавши рукав.

«Я йшов у районі залізничного мосту, поблизу станції Ковель. Бачив, як назустріч прямує чоловік із собакою на повідку, яка була без намордника. Проходячи повз нього, посторонився і відчув як щось шарпонуло за рукав. Побачив, що псина пошкодила рукав піджака. Звернувся до чоловіка з приводу відшкодування шкоди, але той не повірив у це, поводив себе зухвало, розмахував руками, при цьому пес дуже гарчав», – розповів у суді потерпілий.

Коли він намагався порозумітися з приводу завданих збитків із супутницею п’яного собаковода і вони обмінювалися телефонами, той раптово зняв собаку з ошийника та нацькував на нього. Перехожий захищався від пітбультер’єра, який намагався схопити його за груди і таки зробив один укус в область середньої третини правого передпліччя, що відноситься, згідно висновку судмедексперта, до категорії легких тілесних ушкоджень.

«Особисто бачив, як собака схопила потерпілого за рукав піджака, чув словесну перепалку між ним та обвинуваченим з приводу збитків та підтверджую, що останній навмисно нацькував собаку, попередньо знявши з її ошийник», – підтвердив на судовому засіданні свідок.

«Аналізуючи досліджені в справі докази в їх сукупності, суд вважає, що вина обвинуваченого в грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалась особливою зухвалістю, доведена сукупністю досліджених доказів, кваліфікація дій останнього за ст. 296 ч.1 КК України знайшла своє підтвердження», – наголошує вирок.

Призначаючи покарання обвинуваченому, суд врахував суспільну небезпеку вчинених ним кримінальних правопорушень, в тому числі у стані сп’яніння, а також те, що він добровільно відшкодував заподіяну матеріальну та моральну шкоду, має на утриманні двох малолітніх дітей та вибачився.

Головуюча суддя Єлизавета Агеєва ухвалила покарати підсудного штрафом в розмірі 8500 гривень.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!