Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

четвер, 24 грудня 2015 р.

Засідання сесії Ковельської міської ради увінчалося бійкою. Фото

Вже перед початком засідання третьої сесії міської ради стало зрозуміло, що тут варто очікувати на «гарячі» дискусії. В залі фактично не було вільного місця: окрім запрошених, прийшло ще багато містян, які представляли громадські організації, а також підприємці. Останні, як відомо, чекали на розгляд питання «Про виконавчий комітет міської ради», яке, до речі, потрапило на третю сесію ще з попереднього засідання.

В порядку денному сьогоднішньої сесії першими значилися питання про бюджет міста, земельні, а вже десь в числі останніх і згадане вище щодо затвердження складу виконкому. Така розстановка позицій дуже не сподобалася і депутатам фракції УКРОП у міській раді, і тим численним присутнім, які прийшли підтримати своїх делегатів-кандидатів на членство у виконавчому комітеті. Тому голова фракції УКРОП Ігор Пініс запропонував головуючому Олегу Кіндеру «взяти порядок денний за основу і після цього пунктом першим розглянути питання «Про виконком». Однак, поки він йшов до мікрофону, щоб озвучити думку фракції, його колега в раді Олександр Артишук (представляє у раді політичну партію «Сила людей») виявився більш спритнішим і з місця вигукнув свою пропозицію: проголосувати вцілому за порядок денний. Ось її міський голова відразу ж і поставив на голосування, як таку, що надійшла першою. Результати голосування: більшість відала свій голос «за». Тоді із залу почулися перші слова гніву активістів: «Ганьба!».

Депутат-укропівець Ігор Пініс направився до президії, щоб цього разу вже звідти озвучити наступну пропозицію фракції: «Ми очікували, що таке з порядком денним може бути, тому фракція УКРОП оголошує свій протест тим депутатам, які не підтримують це. Все».








Люди здійнялися зі своїх місць і загрозливим натовпом посунулися в бік президії. У залі почалася штовханина і навіть зав’язалася бійка. Олег Кіндер звернувся до Ігоря Пініса: «Пане Пінісе, ви провокуєте просто безпорядок ні за чого» і закликав втрутитися в ситуацію поліцію. А кремезні молодики все продовжували махати кулаками. Зрештою працівники правоохоронних органів зуміли розняти забіяк і вивели їх із залу. 

Представник ГО «Народний контроль», волонтер Анна Коршунова відразу заявила, що ці троє, які зчинили бійку, - провокатори. Вона зауважила, що ці люди навмисно влаштували тут бійку з метою зірвати засідання сесії. «Вони не представилися, не пред’явили жодного документа, які б посвідчили їхні особи. Це – провокатори», - заявила Анна Коршунова.




Поки поліція брала покази у свідків і самих винуватців пригоди, міський голова Олег Кіндер запросив до себе в кабінет усіх голів фракцій в раді на розмову. Говорили-радилися депутати десь з півгодини, а потім О. Кіндер озвучив у сесійній залі вердикт: «Шановні депутати, в зв’язку з тими подіями, які відбулися в нас в сесійному залі, питання, які ми виносили сьогодні на порядок денний, саме основне – це дуже важливе – це прийняття бюджету на наступний 16 рік… 

Так сталося, що робота була спровокована. Ми сьогодні не можемо продовжувати далі роботу сесії міської ради. Я не знаю, якщо ми не приймемо бюджет і зміни до бюджету до нового року, зрозуміло що в новий рік ми підемо з тими проблемами, про які я сказав. Із-за чого сьогодні перше пленарне засідання оголошую закритим. Дякую!». Після цього головуючий швидко покинув зал. Активісти продовжували скандувати «Ганьба!» і сперечатися з тими депутатами, які так чи інакше звинуватили їх у того, що сесія – зірвана.


http://prokovel.com/kovel_2015/2119zasidannya_sesii_kovelskoi_miskoi_radi_uvinchalasya_bijkoyu_foto.html

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!