Жителю Ковельщини, якого за вимагання засудили до 3.6 років позбавлення волі, таки не вдалося уникнути покарання, позаяк і апеляційна скарга, і заява про відстрочку виконання вироку засудженого була залишена судами без задоволення.

Ми вже писали, як біля одного з супермаркетів міста між двома компаніями виникла словесна суперечка щодо правил поведінки в громадських місцях.
Того вечора компанія друзів вирішила відпочити в місцевій лазні. Перед тим чоловіки вирішили заїхати до місцевого супермаркету. Коли хлопці підійшли до магазину, то один з молодиків побачив, що біля магазину стоїть нетверезий чолов'яга і справляє нужду просто на стіну маркета. Молодик зауважив п'яному, мовляв, так робити не варто.

Останній агресивно відреагував на зауваження та почав шарпати молодика. Тоді до бійки долучилися й інші молодики, які стали на захист свого товариша. Та все ж, оговтавшись від сутички, чоловіки вирішили таки поїхати в лазню і відпочити. Однак згодом саме туди приїхав підозрілий незнайомець, який представився другом нібито побитого п'янички. Він, розповідали згодом молодики, почав кричати, вихвалятися своїм кримінальним минулим, погрожував, що спалить машини молодиків, а їх самих — просто в лазні заживо. Крім того, 39-річний рецидивіст почав звинувачувати чоловіків у крадіжці. Мовляв вони зірвали з шиї його товариша золотий ланцюжок, тож зобов'язані відшкодувати йому 1 500 доларів.

Як зазначають потерпілі через постійний крик неможливо було щось пояснити чи з'ясувати, не видно було скільки людей на вулиці, проте вони помітили, що біля бані на дровах лежала сокира. Побоюючись за своє життя, молодики погодились виконати вимоги незнайомця.

Так, як при собі хлопці необхідної суми грошей не мали, то як гарантію того, що наступного дня кошти будуть сплачені — передали рекетиру техпаспорт на автомобіль марки «Фольксваген Пассат».

Наступного дня, дізнавшись про кримінальну репутацію цього чоловіка, хлопці вирішили повідомити про вимагання в поліцію, оскільки розуміли, що заплативши йому один раз - змушені будуть платити постійно.

Працівники правоохоронних органів зафіксували зібрані потерпілими кошти в сумі 1500 доларів США та з'ясували місце зустрічі з рекетиром. Того ж дня спритника затримали просто під час передачі коштів. Зауважимо, що раніше він відбував покарання за скоєння розбійного нападу, хуліганство та злочини, пов'язані з незаконним обігом наркотиків.

У Ковельському міськрайонному суді обвинувачений все заперечував, натомість розповів свій сценарій події того вечора. Він заявив, що повертаючись додому після роботи, зустрів біля магазину «Слайга» свого друга, який розповів, що його з братом побили незнайомі молодики та забрали всі золоті речі. Охоронець магазину підтвердив факт бійки, тож він вирішив допомогти друзям повернути ювелірні прикраси. Недовгі пошуки привели їх в баню в с.Колодниця, де й відпочивала компанія цих молодиків. Після тривалих доводів, що вони вчинили не порядно і що після бійки зникло золото - чоловіки дійшли згоди, що гроші за втрачені речі потрібно повернути. За золотий ланцюжок волинянин запросив 1500 доларів США. Наступного дня в домовлений час другові обвинуваченого не вдалося прийти на зустріч, тому він особисто зустрівся з молодиком та обміняв техпаспорт на домовлену суму грошей.

Проте, головуюча суддя Тетяна Денисюк проаналізувавши наведені докази й покази свідків визнала рекетира винним у вчиненні вимагання поєднаного з погрозами знищення майна та завдання тяжких тілесних ушкоджень. Також не спростовують, а навпаки підтверджують висновки суду надані квитанції про вартість зниклого золотого виробу в сумі 6 966 гривень, тож сума в 1 500 дол США, що еквівалентно 23 566 гривень значно перевищує вигадану шкоду.

Тому суд призначив рекетиру покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки 6 місяців. Кошти в сумі 1500 доларів США суд зобов'язав повернути потерпілим.

Однак засуджений цілком не погодився із таким вироком суду та подав апеляційну скаргу, в якій просив перекваліфікувати його дії зі статті вимагання на примушування до виконання чи не виконання цивільно-правових зобов'язань.

Разом з тим, апеляційну скаргу на вирок Ковельського міськрайонного суду подав і прокурор, який вважав, що призначене покарання є надто м'яким, тим паче, що обвинувачений вже раніше був судимий за подібні злочини.

Проте Апеляційний суд Волинської області залишив вирок суду І інстанції без змін.

Втім на цьому засуджений не зупинився та подав клопотання до Ковельського міськрайонного суду про відстрочку виконання вироку. Своє прохання чоловік пояснив тим, що його батько є інвалідом І групи, а окрім самого засудженого більше немає кому за ним доглядати. Крім того, обвинувачений розказував, що проживає в цивільному шлюбі з жінкою та виховує її малолітню доньку.

Однак і це клопотання засудженого суд залишив без задоволення.