Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

четвер, 10 грудня 2015 р.

Водії де-юре отримали можливість не підкорятися вимогам поліцейських

Українські водії отримали цілком законну можливість не підкорятися вимогам нових патрульних поліцейських - інформуєАвтоцентр.

Вчора, 9 грудня Президент України Петро Порошенко ветував законопроект №3225 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про національну поліцію». Нагадаємо, що цей документ передбачає зміни в цілому ряді чинних законів України, в яких обумовлюється діяльність нової поліції, в тому числі і в законі «Про дорожній рух». За великим рахунком проводиться банальна технічна заміна термінів «міліція» на «поліція», а в дорожньому законі - на новий правоохоронний підрозділ ще й покладається обов'язок по забезпеченню безпеки руху (те, чим раніше займалася ДАІ).

У зв'язку з накладенням вето на законопроект №3225 Національна поліція не може повною мірою виконувати свої обов'язки, а в дорожній сфері - забезпечувати безпеку руху, стежити за порядком на дорогах, штрафувати порушників і т.п. Тобто, фактично водії де-юре отримали можливість не підкорятися вимогам патрульних поліцейських - так як їх діяльність не передбачена законом «Про дорожній рух», чинна редакція якого обумовлює діяльність вже канула в Лету міліції та ДАІ.

Президент наклав вето на законопроект №3225 у зв'язку з іншим баченням визначення призначень на посади в вузах МВС і іншою процедурою закриття та відкриття кримінальних справ у сфері оперативно-розшукової діяльності. При цьому вищезазначений проект з відповідними поправками Президента винесений на пленарне засідання парламенту, і враховуючи важливість даного документа - є великі шанси, що народні обранці в черговий раз його підтримають, а Президент - вже найближчим часом такі його підпише.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!