Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

середу, 27 квітня 2016 р.

Заступника ковельського військового комісара хотіли відправити на гауптвахту

Військова прокуратура Луцького гарнізону передала до суду матеріали про притягнення до відповідальності заступника військового комісара Ковельського ОМВК, начальника відділення комплектування, майора Андрія Середюка за недбале ставлення до служби.
Як вказує прокуратура, виконуючи тимчасово обов’язки військового комісара,Андрій Середюк склав протокол на військовозобов’язаного за порушення законодавства про мобілізаційну підготовку та мобілізацію, хоча не мав на це права. При цьому в протоколі він не зазначив посаду, прізвище, ім’я та по батькові особи, яка його склала, пояснення порушника, інші відомості, необхідні для вирішення справи, у подальшому не надав протокол на підпис цій особі та не зробив запис про її відмову від підписання даного документу, призначивши штраф на суму 170 гривень.
В судовому засіданні Андрій Середюк пояснив, що він себе винуватим не визнає, мовляв, при складанні протоколу допустив технічну помилку, зазначивши, що документ складений від імені військового комісара, підполковника Сергія Гладуна, а тому попросив провадження у справі щодо себе закрити.  
Прокурор військової прокуратури Луцького гарнізону Олег Балакунець в суді зазначив, що вина Андрія Середюка у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 172-15 КУпАП повністю доводиться зібраними по справі доказами і тому зажадав обрати щодо нього стягнення у виді утримання на гауптвахті строком на 5 діб.
Заслухавши сторони, суддя Ковельського міськрайонного суду Микола Миронюк постановив, що порушення, на які вказує прокурор у протоколі, носять процесуальний характер, регулюються нормами Кодексу України про адміністративні правопорушення, а тому не пов’язані з обороною України, її незалежністю та територіальною цілісністю. Отже, за такі правопорушення не може наступати адміністративна відповідальність.
Провадження у справі головуючий закрив.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!