Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

пʼятницю, 20 травня 2016 р.

Генпрокуратура України закрила справи за "дезертирство" по військових з 51 бригади

Генпрокуратура закрила кримінальні провадження стосовно військовослужбовців 51 окремої механізованої бригади за дезертирство.
Представнику прокуратури було вручено звернення про закриття кримінальних проваджень щодо військовослужбовців 51 окремої механізованої бригади (зараз 14 механізована бригада) з міста Володимир-Волинський Волинської області, які розслідуються військовою прокуратурою Луцького гарнізону. Про це повідомляє Головна військова прокуратура.

"На сьогодні слідчими військової прокуратури Західного регіону встановлені підстави для припинення кримінального переслідування стосовно майже 150 чоловік з 51 окремої механізованої бригади, які залучалися за ухилення від військової служби (ст.ст. 407-409 КК України), внаслідок непідтвердження слідчим шляхом повідомлень про це 51 командування окремої механізованої бригади ", - відзначили в прокуратурі.

Як зазначається, для прийняття такого рішення щодо інших військовослужбовців 51 окремої механізованої бригади (щодо яких слідство триває і знаходяться в розшуку) необхідно провести додаткові слідчі дії, в тому числі отримати від них пояснення про причини самовільного залишення місця служби.

Тому військова прокуратура повторно звертається до військовослужбовців, які розшукуються правоохоронними органами за ухилення від військової служби, з рекомендацією самостійно і добровільно звернутися в найближчу військову прокуратуру з визнанням і поясненням причин відсутності на військовій службі.

"Тільки завдяки отриманим від Вас даними, на підставі Закону можливо буде прийняти рішення про припинення кримінального переслідування або, при наявності підстав, призначення покарання, не пов'язаного з позбавленням волі", - додали в прокуратурі, підкресливши, що за відсутності тяжких наслідків або фактів вчинення інших злочинів, "застосування до особи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою під час досудового слідства ініційовано не буде".

Генеральна прокуратура України повідомляє, що питання дотримання прав військовослужбовців, в тому числі зазначеного підрозділу, знаходяться на особистому контролі Генерального прокурора України. У перший день своєї роботи Генеральний прокурор України Юрій Луценко доручив Головній військовій прокуратурі та військовій прокуратурі Західного регіону об'єктивно розібратися з ситуацією, яка склалася, і прийняти законне рішення в найкоротші терміни.

Головна військова прокуратура в квітні поточного року через державні і регіональні засоби масової інформації вже зверталася до всіх військовослужбовців із закликом з'явитися в органи досудового розслідування.

19 травня 2016 року бійці колишньої 51 окремої механізованої бригади (зараз 14 механізована бригада) з м Володимир-Волинський Волинської області біля будівлі Генеральної прокуратури України провели акцію, яка була висвітлена в засобах масової інформації.

"Закликаємо батьків, друзів, родичів військовослужбовців допомогти своїм близьким людям виправити свою, можливо, найбільшу помилку в житті, перестати ховатися від слідства і відкрити для себе майбутнє", - резюмували в прокуратурі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!