Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

середу, 18 травня 2016 р.

Розширено коло осіб, які можуть просити про помилування засудженого, – указ Президента

Президент України Петро Порошенко розширив коло осіб, які можуть просити про помилування засудженого, близькими родичами і захисниками засудженого, а також омбудсманами.

Відповідний указ від 14 травня опубліковано в середу на сайті Глави держави.

Згідно з документом, у положення про порядок здійснення помилування вноситься такий пункт: «Є захисником, одним із батьків, дружиною (чоловіком), дитиною, іншим членом сім’ї, законним представником особи, зазначеної в абзацах другому – четвертому цього пункту».

У виняткових випадках за наявності надзвичайних обставин клопотання про помилування також може бути подано головою або іншим членом комісії при президентові у питаннях помилування, уповноваженим Верховної Ради з прав людини, уповноваженим президента з прав дитини, уповноваженим президента з прав людей з інвалідністю, Уповноваженим Президента у справах кримськотатарського народу.

При цьому зазначається, що член комісії з помилування чи омбудсмани подають клопотання про помилування безпосередньо в Адміністрацію Президента.

Указ набирає чинності з дня його опублікування. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!