Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

четвер, 5 травня 2016 р.

Робота іноземців в Польщі буде оплачуватися так само, як праця поляків

Уряд працює над поправками до закону про працевлаштування, згідно з якими іноземці повинні отримувати таку ж зарплату, як поляки
В Польше больше всего иностранцев работают в строительной сфере. Фото: pixabay.com

У Польщі найбільше іноземців працюють в будівельній сфері. Фото: pixabay.com

Працівникам з-за кордону потрібно буде забезпечити такі ж зарплати, як і полякам. У 2017 році в силу вступлять поправки до закону про працевлаштування, над якими на даний момент працює польський уряд. Зміни будуть введені згідно з директивою ЄС. Про це 5 травня Пише Польське видання Rzeczpospolita.
Видання також зазначає, що будуть введені додаткові види дозволів на роботу: дозвіл на сезонну роботу терміном на 8 місяців і короткочасне дозвіл на роботу терміном на 6 місяців.
Щорічно польські роботодавці приймають на роботу близько 550 тисяч працівників з-за кордону, в основному, з України. Найчастіше це стосується будівельної та господарської сфер. Видання зазначає, що прибувають на роботу іноземці заповнюють пробіл, що утворився через масові виїздів поляків на заробітки до Західної Європи. На думку видання, після введення змін число іноземних працівників у Польщі може знизитися.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!