Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

вівторок, 10 травня 2016 р.

Гройсман скасовує пільги по оплаті ЖКГ

На період отримання субсидій громадяни не будуть отримувати пільги по оплаті житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива та скрапленого газу.

Це випливає з урядової постанови №319 від 27 квітня, оприлюдненої на сайті Кабінету міністрів.

Інформація про одержувачів субсидій буде подаватися підприємствами-виробниками/виконавцями житлово-комунальних послуг та вноситися до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги.

У поясненні до постанови зазначено, що нова норма не повинна знизити рівень соціального захисту населення, оскільки субсидії розраховуються з урахуванням пільг на оплату послуг і обсяг обов’язкового платежу за послуги залежить тільки від доходів сім’ї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Згідно з новими правилами, субсидія буде призначатися також і на послуги з управління будинком. Крім того, право на отримання пільг продовжується з нинішніх 6 місяців до 12 місяців, а за підсумками опалювального сезону невикористані суми субсидій внаслідок економного споживання енергоресурсів будуть повертатися до державного бюджету.

У поясненні до постанови зазначено, що з метою стимулювання громадян економно використовувати житлово-комунальні послуги частину невикористаної суми субсидії в еквіваленті вартості 100 куб м природного газу або в еквіваленті 150 кВт-год електроенергії (в разі використання цих джерел енергії для індивідуального опалення) зараховувати як оплату послуг, в тому числі обов’язкової частини платежу домогосподарства, на наступні розрахункові періоди.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!