Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

четвер, 12 травня 2016 р.

Депутати дозволили Луценку стати генпрокурором

Верховна Рада внесла зміни до закону про прокуратуру, які дозволяють призначити Генеральним прокурором члена парламенту від БПП Юрія Луценка.

За це рішення проголосували 258 членів парламенту.

При цьому член Ради від БПП Вадим Денисенко заявив, що у Раді також мають знайтись голоси для того, щоб призначити пана Луценка Генеральним прокурором.

Заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко додав, що вже ввечері може відбутися призначення генпрокурора за поданням президента.

У проголосованому законі вказано, що він набирає чинності з дня опублікування.

Прокурор без освіти

Одним з противників ухвалення змін була Юлія Тимошенко, колишня соратниця Юрія Луценка

Головний претендент на посаду генпрокурора Юрій Луценко не має вищої юридичної освіти, а тому без змін до закону він не міг очолити відомство.

Проголосований документ прибирає таку вимогу до претендента.

Також у проекті змін до закону про прокуратуру передбачається створення генінспекції, яка займатиметься очищенням системи прокуратури.

Проект дозволяє посісти керівні посади в органах прокуратури фахівцям у галузі права без досвіду роботи в органах прокуратури.

Окрім того, проект відтерміновує на рік початок роботи органів прокурорського самоврядування, щоби дати можливість оновити склад регіональних прокуратур.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!