Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

понеділок, 23 травня 2016 р.

ВІДЗАВТРА НАБУДУТЬ ЧИННОСТІ НОВІ САНІТАРНІ НОРМИ ДЛЯ ДИТСАДКІВ

У вівторок, 24 травня, буде офіційно опублікований новий санітарний регламент для дошкільних навчальних закладів. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки. 

"Санітарним регламентом передбачено умови, що сприятимуть створенню дитячих садків, у тому числі у житлових та нежитлових приміщеннях", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що у документі відсутня дрібна регламентація (наприклад, висота бортиків пісочниці або діаметр стійок огородження ліжок, дитячого манежу тощо), знято заборону щодо використання двоярусних ліжкок, але при цьому чітко визначені вимоги до чистоти, організації харчування, температурного режиму, освітлення, утримання басейнів, розпорядку дня дитини. 


Крім того, як наголосили у відомстві, нова редакція санітарного регламенту має декілька переваг. Так, у разі відсутності в дошкільному навчальному закладі харчового блоку дозволено постачання готової продукції до дитсадка операторами ринку харчових продуктів за умови дотримання вимог Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів". 

У разі відсутності власної пральні, дозволенно замовлення послуг з прання білизни іншими пральнями за винятком тих, що обслуговують інфекційні заклади охорони здоров'я, об'єкти хімічної та іншої небезпечної промисловості. 

Також, за новим регламентом, після перенесеного інфекційного захворювання приймання дітей до дошкільного навчального закладу дозволяється лише за наявності медичної довідки закладу охорони здоров'я, в якому дитина перебувала під медичним наглядом. Діти після тимчасової відсутності у дошкільному навчальному закладі з інших причин приймаються без медичних довідок, за умови відсутності явних ознак захворювання. 

Санітарний регламент для дошкільних навчальних закладів затверджений наказом Міністерства охорони здоров'я України від 24.03.2016 № 234, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 14 квітня 2016 р. за № 563/28693. 

З повною редакцією документу можна ознайомитись за посиланням: (http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/RE28693.html).


Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!