Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

пʼятницю, 13 травня 2016 р.

Міноборони проти створення військового госпіталю на базі ковельської залізничної лікарні

У Військово-медичному департаменті Міністерства оборони України розглянули рішення Волинської обласної ради щодо утримання на балансі ПАТ "Укрзалізниця" державного закладу "Вузлова лікарня станції Ковель ДТГО "Львівська залізниця", у якому пропонувалося Кабміну розглянути можливість відкриття на базі ковельського закладу військового госпіталю на 120 ліжок. 

У відповідь Волиньраді військові пишуть про таке:
"Повідомляємо, що внесені зміни до ст. 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” надають статус учасників бойових дій особам, які брали участь в антитерористичній операції, а отже, відносяться до категорії осіб, які мають право отримувати медичну та реабілітаційну допомогу у госпіталях ветеранів війни.
Міністерство охорони здоров’я України своїм листом від 08.10.2014 № 3.35-9/159-14/29118 повідомило, що на сьогодні в Україні функціонує 29 регіональних госпіталів для ветеранів війни на 8,5 тис. ліжок в усіх регіонах України. З метою наближення надання медичної допомоги учасникам антитерористичної операції, вони зможуть отримувати реабілітаційні послуги та лікування на території їх проживання або в Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни. Потужність зазначених закладів дозволяє щорічно надавати медичну і реабілітаційну допомогу близько 150 тис. особам з числа ветеранів війни.
Державним бюджетом на 2016 рік створення та фінансування нових військових госпіталів та реабілітаційних центрів не передбачено.
Заходи з нарощування ємності військових госпіталів, враховуючи ситуацію, яка склалась в державі, проведені в 2014 році. Подальше збільшення їх ємності або формування додаткових військових госпіталів на цей час не планується.
Слід зазначити, що жодна країна світу не спроможна утримувати військові госпіталі в більшості населених пунктів. Військово-медичні клінічні центри регіонів та військові госпіталі, як структурні одиниці Збройних Сил України, формуються і утримуються в гарнізонах з урахуванням дислокації військових формувань і їх головним завданням є медичне забезпечення особового складу Збройних Сил України.
Чисельність медичної служби Збройних Сил України та кошторис Міністерства оборони України на 2016 рік не передбачає можливості утримувати державний заклад “Вузлова лікарня станції Ковель ДТГО “Львівська залізниця” та створювати на її базі військовий госпіталь.
Враховуючи викладене, на даному етапі не вбачається необхідним передавати на баланс Міністерства оборони України державний заклад “Вузлова лікарня станції Ковель ДТГО “Львівська залізниця” та створювати на її базі військовий госпіталь".

Лист-відповідь підписав тимчасово виконуючий обов’язки директора Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України полковник медичної служби Олег Ляшенко.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!