Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

суботу, 14 травня 2016 р.

Акція "Безпечна кров" у Києві

У Києві в рамках акції «Безпечна кров» продемонстрували пробірки з безпечної кров'ю ВІЛ-позитивних людей, які регулярно приймають лікування, повідомляє «5 канал». Акція відбулася біля меморіалу «Червона стрічка» напередодні Всесвітнього дня пам'яті померлих від СНІДу.

Активісти намагалися донести до громадськості, що антиретровірусна терапія зменшує концентрацію вірусу в організмі людини, тому ВІЛ-позитивні не можуть заразити здорову людину і здатні народжувати здорових дітей.
Активісти передали лист до прем'єр-міністра України з проханням взяти під особистий контроль питання стовідсоткового фінансування потреб закупівлі ліків для ВІЛ-позитивних. Оскільки на даний момент необхідними препаратами держава забезпечує лише половину пацієнтів - 62000 осіб.




Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я України уклало рамкову угоду з Глобальним фондом, згідно з яким Україна отримає 133 млн доларів. безповоротної фінансової допомоги в період з 1 січня 2015 року по 31 грудня 2017 року. Велика частина цієї суми піде на лікування хворих на СНІД і туберкульоз.

Раніше Politeka писала, що в 2014 році Росія зайняла перше місце за кількістю нових випадків інфікування вірусом імунодефіциту людини, Україна - ДРУГА. Слідом за ними йдуть Естонія і Молдова. Про це свідчать дані спільної доповіді Європейського центру з контролю і профілактиці захворювань і Всесвітньої організації охорони здоров'я.
Відзначимо, фармацевтична компанія Imprimis Pharmaceuticals оголосила в жовтні 2015 року, що планує запустити в продаж значно дешевший варіант дарапріма - препарату, який призначається пацієнтам зі зниженим імунітетом. Ціна за одну таблетку дарапріма минулого місяця стрибнула з $ 13,5 до $ 750. Препарат особливо необхідний для вагітних жінок і осіб з ВІЛ / СНІД. Дешева версія стане більш доступна для пацієнтів, т. к. вартість однієї капсули буде становити менше долара. Пляшка з сотнею таблеток буде коштувати $ 99.


http://politeka.net/217089-v-kieve-sostoyalas-aktsiya-podderzhki-vich-pozitivnyh-video/

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!