Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

понеділок, 9 травня 2016 р.

Експерт запевнила, що "облгази поспішили виставляти людям борги". Як діяти споживачам


Днями Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, поширила лист, де рекомендувала обл- та міськгазам утриматися від донарахування населенню додаткових сум за газ. 

Проте споживачам без лічильників радять не оплачувати виставлені газовиками борги, пише газета "Експрес". 

Річ у тому, що з березня багатьом людям почали приходити незвичайні платіжки, де з'явилася нова графа -- "погашення різниці норм споживання". Залежно від кількості прописаних в помешканні осіб та виду послуг, облгази почали виставляти споживачам без лічильників чималі кошти. Наприклад, сім'ї із двох осіб, яка користується газовою плитою та має централізоване гаряче постачання, пропонують додатково доплатити за газ за 9 місяців (травень 2015 -- січень 2016-го) -- 388 гривень, з трьох осіб -- 585. 

"У своїх рекомендаціях НКРЕКП зазначила, що донарахування боргів облгазами є незаконним, -- пояснює Олексій Кучеренко, екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко. -- Адже 23 березня цього року Кабмін прийняв постанову №203, де передбачено, що перерахунок вартості газу в разі відсутності лічильників здійснюється у порядку, затвердженому Міненерговугілля. На сьогодні міністерство не затвердило цей порядок. Однозначно, що облгази поспішили виставляти людям борги. Тепер потрібно дочекатися реакції облгазів".

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!