Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

вівторок, 17 травня 2016 р.

ЗА СКІЛЬКИ ПРОДАЛИ ЛУЦЬКУ КВАРТИРУ ІЗ БОРГАМИ ЗА КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ


Двокімнатну квартиру в Луцьку, мешканці якої заборгували за комунальні послуги, продали на організованому виконавчою службою аукціоні більше, ніж за 400 тисяч гривень.

Про це розповів начальник Першого відділу ДВС Луцького міського управління юстиції Сергій Харченко, - пише"Конкурент".

Так, нещодавно Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що у Луцьку продали першу квартиру за борги. Нині у Луцьку є ще декілька квартир-боржників, які можуть потрапити на аукціон, якщо їхні мешканці не сплатять борги. Згідно з матеріалами виконавчого провадження мешканці оселі не платили за комунальні послуги з 2012 року.

Сергій Харченко розповів, що виконавча служба з 2014 року працює з ДП "СЕТАМ". Державний виконавець передає матеріали на "СЕТАМ", вони дають оголошення, і кожен охочий може взяти участь в торгах.

В аукціоні на луцьку двокімнатну квартиру, яку виставили за борги, взяло участь 5 учасників. Відповідно виграв той учасник, який запропонував за це житло найбільшу суму – понад 400 тисяч гривень.

"В квартирі проживає двоє людей, неповнолітніх там не було. Та й взагалі закон обмежує реалізацію майна, де є неповнолітні діти. Коли державний виконавець встановлює, що в об'єкті є неповнолітні діти, то звертається в орган опіки та піклування і тільки після їхнього дозволу проводиться реалізація цього майна", – сказав Сергій Харченко.

Він також зазначив, що жителі цієї оселі мали великі борги перед ДКП "Луцьктепло", ЖКП № 3, КП "Луцькводоканал". Загалом за комунальні послуги "злісні" неплатники боргували понад 40 тисяч гривень.

"Ми встановили, що ця квартира мала чималі борги. Для того, щоб переконатись чи боржник зацікавлений у погашенні заборгованості, ми попередньо звертались у департамент соціальної політики, щоб дізнатись чи не мають вони субсидії. Виявилось, що вони за нею не звертались. Так само, як і не звертались у ДКП "Луцьктепло" за реструктуризацією боргу", – зазначив Харченко.

Зі слів начальника першого відділу ДВС, стало відомо, що один з жителів цієї квартири – пенсіонерка, якій належить ½ частина житлової площі. Поки що боржники живуть в уже проданій квартирі. Однак, якщо нові власники попросять їх виселитись, і вони цього добровільно не зроблять, то перші мають законне право звернутися до суду. Тоді нинішні мешканці змушені будуть покинути оселю згідно з рішенням суду.

Частину коштів, які надійшли від торгів, виконавча служба спрямувала на погашення заборгованості за комунальними послугами. 10 % від суми пішло на виконавчий збір, решту грошей колишні власники квартири повинні забрати собі. За ці гроші, до речі, вони можуть придбати дешевше житло.

До слова, на сьогодні в Луцьку є чимало квартир, у яких значна заборгованість перед "Луцьктеплом", "Луцькводоканалом" та іншими комунальними підприємствами.

У виконавчій службі кажуть, аби вберегти свою оселю від схожої "долі", варто гасити заборгованість за комунальну плату, поки не пізно. Ще один варіант – влаштуватись на роботу, щоб виконавча служба могла стягувати борг із зарплати, або ж звернутися до "Луцьктепла" за реструктуризацією заборгованості.

Як розповів Сергій Харченко, нині у Луцьку є декілька квартир-боржників, які можуть потрапити на аукціон, якщо їхні мешканці не повернуть боргів.


Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!