Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

четвер, 12 травня 2016 р.

Шевченківський суд відмовився визнати факт збройної агресії РФ проти України

Український суд не визнав факту збройної агресії Росії проти України.

Про це повідомляє ініціатор справи, правозахисник, керівник проекту «Відкритий Суд» Станіслав Батрин.

Як повідомляє Батрин, рішення про невизнання факту збройної агресії проти України було прийнято Шевченківським судом Києва 12 травня, за підсумками майже 2 років судового розгляду. Відзначається, що суд першої інстанції двічі відмовлявся відкривати провадження за цим позовом, однак правозахисник здобув 2 перемоги в апеляційних судах, після чоло справу все ж відкрили.

Надалі, перший суддя, який слухав цю справу, взяв самовідвід. 
За словами Батрина, чималу роль в  прийнятті даного Рішення зіграла позиція АДМІНІСТРАЦІЇ ПРЕЗИДЕНТА України, яка фактично закликала суд не визнавати агресії РФ проти України. 

«Цікаво, що 9 лютого в суд надійшов факс з Адміністрації президента з підписом Б. Ложкіна з проханням відкласти засідання у справі «з метою формування правової позиції і надання пояснень», а в подальшому позиція президента була сформована чітко - президент просив відмовити в задоволенні заяви про встановлення факту збройної агресії Російської Федерації», - зазначив він. 

Як зазначає правозахисник, дивну роль в судовому процесі зіграло Міністерство внутрішніх справ, яке відмовилося надавати суду реальні докази російської агресії.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!