Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

вівторок, 17 травня 2016 р.

Аліменти в Україні будуть індексувати на розмір інфляції


         Індексацію аліментів будуть проводити державні виконавці за рахунок осіб, які повинні платити аліменти.

     
Верховна Рада внесла зміни в закони "Про виконавче провадження" та "Про індексацію грошових доходів населення". Проект закону №2426 підтримали 243 народних депутата. 

       Законом встановлюється індексація аліментів, у тому числі визначених судом у твердій грошовій сумі. Законом визначено, що індексація таких аліментів буде здійснюватися за рахунок коштів особи, на яку покладено обов'язок по утриманню, а саму індексацію будуть проводити державні виконавці. 

     Читайте також: Аліменти з дивідендів: реальність чи міф? 

    За підрахунками уповноваженого президента України з прав дитини Миколи Кулеби, сума заборгованості з аліментів на утримання дітей становить близько 1 млрд грн. "Протягом 2015 року в органах Державної виконавчої служби, згідно з офіційними даними Міністерства юстиції України, перебувало 671 449 виконавчих проваджень про примусове стягнення аліментів (включаючи рішення іноземних судів). З них виконано тільки кожне п'яте виробництво", - повідомив уповноважений наприкінці квітня.


http://dt.ua/UKRAINE/alimenti-v-ukrayini-budut-indeksuvati-na-rozmir-inflyaciyi-208526_.html

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!