Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

суботу, 4 червня 2016 р.

На Ковельщині зросла злочинність майже на 200 відсотків, – керівник прокуратури

За перший квартал 2016 року в Ковельському районі зареєстровано кримінальних проваджень на 167 відсотків більше, ніж торік за цей самий період. Кількість тяжких злочинів зросла на 194 відсотки, а злочинів проти власності – аж в чотири рази.

Про це заявив керівник Ковельської місцевої прокуратури Олександр Бабенков (на фото), наголошуючи, що такого росту злочинності, як в Ковельському районі, немає ніде з підконтрольних прокуратурі п’яти районів Волинській області.

«То поясніть мені, чим ви займалися весь цей перший квартал? І чому такий різкий ріст злочинності?» – запитав Олександр Бабенков начальника сектору превенції Ковельського відділу поліції Петра Соловенюка, коли той на сесії районної ради інформував про роботу свого підрозділу.

«Ну, чим займалися, то питання… була реформа, проводили атестацію, місяці йшли – не могли визначитися: хто де буде працювати на яких посадах. Дехто відсужувався, дехто знаходився у підвішеному стані, так би мовити. Ну, а профілактика – вона заключається в тому, щоб… є у нас і умовно засуджені, є і сімейні дебошири, є ряд підоблікового елементу – чотири категорії, по яких ми… дільничні інспектори спілкуються з ними. Ну, на жаль, результат, як ви кажете, є «на лице», – намагався пояснити Петро Соловенюк.

«У вас було 40 інспекторів, зараз буде – 12. Як ви будете робити профілактику?» – допитувався пан Бабенков.
«Отак… Отака оцінка держави нашої роботи, що не збільшується кількість працівників, а зменшують», – журився пан Соловенюк.Керівник прокуратури провів для майора поліції короткий «екзамен» на предмет статистики та невеликий «лікбез» на тему профілактики злочинності: 
- «Вам відомо скільки живе населення в районі?» 

– «Відомо – 48 тисяч» 
– «Скільки з них пенсіонерів?» 
– «Половина» [підказав хтось із присутніх в сесійній залі] 
– «Ви не підказуйте. Він має володіти цією інформацією. Скільки неповнолітніх з них?» 
– «Неповнолітніх я не можу сказати, бо це не мій напрямок роботи» 
– «А ви маєте володіти ситуацією по району і тоді будете нормально профілактику робити».
Як не дивно, але тут не обійшлося без математики…

«Якщо ви віднімите від цих – пенсіонерів, неповнолітніх, інтелігенцію, так би мовити, які у вас працюють, у вас останється для профілактики максимум 10 тисяч. Розумієте? Це ті люди, які взагалі можуть попадати у поле зору. І кинути тих, непрацюючих, які на заробітках. У вас 40 чоловік, які могли б повністю охопити всі питання. Так само як 12 вас має вистачати. Але для цього ви маєте хоча би володіти інформацією в районі, хто чим займається, а не дивитися тільки про самогоноваріння», – давав Олександр Бабенков «настанови» начальнику сектору превенції. 

За словами Олександра Юрійовича, дільничний інспектор повинен мати в селі свою агентуру, зробивши «ставку» на місцевих алкоголіків.

«Так само дільничний інспектор поліції, щоб знав, що в нього робиться, щоб тісно співпрацював з сільським головою, мав своїх, так би мовити, агентів, а для цього потрібно… он алкоголіки, які сидять на вулиці, вони знають всю інформацію, що робиться в селі, в тому числі, хто де коли п’яний був і в кого де гроші вкрав. І таким чином, розкриваються злочини, робиться профілактика, якщо ви це… Тобто з-за цього стоїть питання: чому у вас майже на 200 відсотків ріст злочинності? Поясніть, будь ласка, чим ви займалися?» – суворо питав Олександр Бабенков.

«Ну, виходить, що займалися бездіяльністю…», – «відбивався» Петро Соловенюк.
«Займалися бездіяльністю», – погодився з таким «висновком» керівник прокуратури.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!