Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

понеділок, 20 червня 2016 р.

Найкращі ковельські колективи зібрались на одній сцені. Відео



Народний хореографічний ансамбль "Барвінок". Фольклорний гурт “Намисто”. Камерний оркестр “Квінта”. Народний аматорський ансамбль пісні і танцю „Лісова пісня”. Цим та багатьом іншим творчим колективам аплодували глядачі в багатьох країнах світу. Але зібрати їх на одній сцені, та ще й у рідному місті, вдається не часто, - повідомляє "Телевізійний центр Ковель".

Звітний концерт творчих колективів Ковеля до 25-ї річниці Незалежності із назвою "Наша творчість – тобі, Україно!" - приємне виключення з правил. А вдячні оплески ковельської публіки — заслужена нагорода тим, чиє мистецтво і справді належить народу.

“Завдяки зусиллям наших аматорів сцени сьогодні наше свято вдалося. Мені дуже хочеться подякувати людям, які не шкодують свого часу, приходять на репетиції після роботи. Дбають про те, щоби в нашому місті були гарні концерти, які роблять такі концерти такими, що залишають яскравий слід в душах ковельчан. І приємно те, що нас підтримують представники міської влади... Завдяки їхній підтримці ми сьогодні маємо нові костюми, ми оновили нашу сцену, придбали нову апаратуру. Взагалі, дуже радісно, коли ти відчуваєш, що твоя робота не проходить безслідно...”, - каже начальник відділу культури Світлана Кисляк.

Фольклорний гурт “Дивина” ЗОШ№2 — дебютант на подібних мистецьких форумах. В репертуарі колективу - пісні, які виконувались під час різних народних свят та обрядів. Різноманітні за змістом та формою. Характером і часом виконання.

“Ми вже і купальські обряди показували, і весняночки показували. Дуже багато різних обрядів. А це мені було цікаво. Я багато переслухала пісень. І перечитала багато різної літератури, розпитувала старших людей — що це був за обряд “Проводи русалочок”. Це такий обряд, щоб на наступний рік був гарний урожай...”, - говорить керівник фольклорного гурту “Дивина” ЗОШ №2 Альбіна Тищук.

Левова частка загального успіху концерту належить колективам Ковельської школи мистецтв. Режисером концертної програми була художній керівник НД “Просвіта” Наталія Гончар. Творчий потенціал аматорських колективів Ковеля високо оцінило і журі звіту.

“Я думаю, що висловлю слова всіх глядачів і членів журі, що нас переповнюють емоції і почуття. Емоції і почуття яскраві і барвисті, як українська народна пісня, величаві, як академічна класична музика і такі іскрометні, як сьогоднішні танці, яких так багато і таких красивих танців ми бачили сьогодні на сцені. Переповнюють почуття гордості за керівників, які є на Ковельщині, в цьому прекрасному місті, яке не тільки танцююче місто, а місто співаюче, місто граюче та просто мистецьке, прекрасне місто. Я хочу сказати тільки одне слово: «Браво!», «Браво, культурі міста Ковеля!..”, - каже директор обласного науково-методичного центру культури Любов Рожнова.

Під час звітного концерту на сцені НД “Просвіта” виступили 21 творчий колектив та 4 виконавців. Всього учасниками форуму стали понад 500 аматорів сцени.

“Я щиро хочу подякувати нашим керівникам творчих колективів, аматорам сцени за їх великий творчий внесок у скарбничку української культури, який вони сьогодні зробили. Ми маємо дійсно чим пишатися і приємно, що ми можемо робити разом багато гарних справ...”, - ділиться враженнями заступник міського голови Ігор Прокопів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!