Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

середу, 1 червня 2016 р.

Питання стосовно навчання та працевлаштування засуджених розглянула спостережна комісія

Відбулось чергове засідання спостережної комісії.


На порядок денний були винесені питання, що стосуються загальноосвітнього та професійно-технічного навчання у Ковельській виховній колонії, надання профорієнтаційних послуг міськрайонним центром зайнятості, проведення заходів до Міжнародного дня захисту дітей у колонії та кримінально-виконавчій інспекції.
Заступник начальника виховної колонії Юрій Філаретов повідомив, що в установі утримуються 65 вихованців, із них повнолітніх – 26. Засуджені мають можливість навчатися в ПТУ за 9 ліцензованими професіями, які користуються попитом на ринку праці: слюсар механоскладальних робіт, токар, свердлувальник, фрезерувальник, штукатур, маляр, пекар, слюсар з ремонту автомобілів, взуттєвик з ремонту взуття. Нині спеціальність в професійно-технічному закладі здобувають 47 хлопців.

       У загальноосвітній школі установи функціонує 4 класи (9, 10,  11-А, 11-Б). Учні 6-го, 7-го, 8-го класів навчаються за індивідуальною програмою. Шкільні заняття відвідують 48 учнів.     Протягом цього навчального року тут працює 7  предметних гуртків. 
     Діє виставковий кабінет для презентації творчих робіт вихованців. Проведено роботи з оновлення стендів з історії освітнього закладу. Для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні зареєстровано 11 осіб.
      На постійному контролі - працевлаштування засуджених, які мають заборгованість за виконавчими листами. Працівниками відділу СВПР ведеться роз’яснювальна робота з батьками та рідними щодо доцільності та необхідності дострокового її погашення.
В установі працюють гуртки художньої самодіяльності (вокально-хоровий, драматичний, інструментальний, танцювальний), прикладного мистецтва та технічної творчості (в школі та ПТУ), спортивні секції (футболу, баскетболу, волейболу, настільного тенісу, гирьового спорту, шахів, шашок). 
Книжковий фонд бібліотеки установи становить 5718 книг. Бібліотекар  активно пропагує книги. Робота книгозбірні організована у вихідні та святкові дні згідно 
затвердженого плану заходів та  у робочі дні  -  при потребі.  
 З початку року для засуджених подано на виготовлення 6 паспортів громадянина України. Виготовлено 11 карток платників податків.
З метою поліпшення побутових умов проживання вихованців в гуртожитках замінено 4 міжкімнатних дверей, двоє  вікон – на енергозберігаючі, встановлено бойлери для нагріву води, проведено поточний ремонт в спортивному залі для занять гирьовим спортом.
    В інформації директора міськрайонного центру зайнятості Олени Комісарук-Марчак  проаналізовано співпрацю з кримінально-виконавчою інспекцією в питаннях працевлаштування осіб, які засуджені до покарання не пов’язаного з позбавленням волі та осіб звільнених з місць позбавлення волі. Протягом звітного періоду тричі відбулись Дні відкритих дверей для цих категорій осіб. 
    Переважна більшість громадян, які перебувають на обліку в КВІ,  не мають постійної офіційної  роботи та живуть за рахунок тимчасових заробітків або допомоги рідних. Тож одним із головних завдань є сприяння у їх працевлаштуванні. В приміщенні кримінально-виконавчої інспекції організовуються виїзні профорієнтаційні прийоми. Звертається особлива увага учасників таких заходів на необхідність легалізації їх трудової діяльності, адже працевлаштована особа є соціально захищеною.
    Голова спостережної комісії Віра Федосюк підбила підсумки з розглянутих питань і озвучила відповідні рекомендації.
    На засіданні погоджено план заходів до Міжнародного дня захисту дітей, які будуть проведені у виховній колонії та кримінально-виконавчій інспекції.

Жанна Вельма, 
секретар спостережної комісії

    

Читайте також:

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!