Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

четвер, 16 червня 2016 р.

За яку сумму боргу українцям законно можуть вимкнути електроенергію

В Україні зростають тарифи на електроенергію — з 2015 року відбулося 3 етапи подорожчання світла. Проте українців очікує ще 2 етапи підвищення тарифів, і в березні 2017 світло для споживачів буде коштувати 0,9 грн/кВт при використанні до 100 кВт в місяць.

У такий ситуації українці з низьким рівнем доходу не можуть сплачувати комунальні послуги і накопичують борги. Через заборгованість компанія-постачальник може припинити надання послуги і таким чином змусити споживача сплатити борг.

При цьому неважливо, скільки коштів заборгувало домогосподарство — питання принипення електропостачання вирішує компанія. Тому залишитися без світла в квартирі чи будинку можна і за мінімальну суму боргу.


У якому випадку можуть відключити світло?

Алгоритм прининення послуги з електропостачання:
Після несплати квитанції за послугу протягом 10 днів після терміну, зазначеного у квитанції, компанія-постачальник послуги може надіслати попереждення про можливе відключення електроенергії.
Якщо споживач не сплатив борг протягом 30 днів після отримання попередження, компанія отримує право принипити постачання послуги.

Зазначимо, що українці не можуть “залишитися” без світла перед вихідними та святковими днями.

При значній заборгованості споживач має право звернутися до компанії та підписати договір про реструктуризацію боргу та уникнути відключення світла.

Як відновити послугу електропостачання

Для того, щоб підключити світло, необхідно сплатити борг за послугу та вартість повторного підключення. Також необхідно сплатити збитки, які понесла компанія-постачальник.

Після сплати рахунків послугу мають відновити протягом 3 днів у містах та 7 днів у селах.


Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!