Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

четвер, 2 червня 2016 р.

У Ковелі злива завадила проведенню позачергового засідання комісії з питань етики

На цьому позачерговому засіданні постійної комісії з питань дотримання прав людини, депутатської діяльності та етики, законності і правопорядку, конфлікту інтересів, головою якої є депутат Олена Матвійчук , мали говорити про два звернення і одне подання. Зокрема, депутат Галина Стасюк (фракція УКРОП в міськраді) у своєму зверненні просила доручити вищезазначеній комісії «надати відповідні висновки щодо поведінки Ковельського міського голови Кіндера О. О. до мене (Галини Стасюк, - ред.), на земельній комісії 18.02.2016 року». У своєму депутатському зверненні пані Стасюк скаржиться на неприпустиму поведінку міського голови до неї під час лютневого засідання земельної комісії, вважає тодішні висловлювання О. Кіндера образливими та принизливими.



Ще одне звернення, котре надійшло на розгляд комісії від депутата фракції ради «Солідарність Алли Півень, стосувалося озвученого під час квітневої сесії міськради звернення директора ТОВ «ВКП «Каскад» Володимира Пархонюка до керівника Ковельської місцевої прокуратури О. Бабенкова та начальника Ковельського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області І.Туся. 

А також на сьогоднішньому засіданні мали розглядати і подання Ковельської місцевої прокуратури щодо корупційних дій депутата міськради Геннадія Кіндера (фракція «Батьківщина»). Зокрема, керівник місцевої прокуратури О. Бабенков констатує, що «25 січня 2016 року на засіданні постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, екології та благоустрою міста, комунального майна, промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку, торговельного та побутового обслуговування населення розглядалося питання порядку денного про надання згоди на передачу частини гаражного приміщення шляхом обміну між ПТМ «Ковельтепло» та майстром РЖКП №2 Кравчуком Г.П., який є зятем депутата Ковельської міської ради Кіндера Г.О."


За прийняття рішення щодо надання рекомендації про затвердження проекту рішення з даного питання на черговій сесії Ковельської міської ради проголосувало 4 присутніх депутати, в тому числі і депутат міської ради Кіндер Г.О.». 
  У таких діях Геннадія Кнідера прокурор, згідно його подання, вбачає реальний конфлікт інтересів, тобто порушення депутатом Закону України «Про запобігання корупції». 

На позачергове засідання комісії з питань етики, не зважаючи на проливний дощ, з’явилися майже всі її члени (кворум був забезпечений, - ред.), автори депутатських звернень, представники ЗМІ, однак засідання не відбулося, бо не прийшла голова постійної комісії Олена Матвійчук. За словами секретаря міськради Віри Федосюк, Олена Миколаївна не мала можливості бути тут, бо на вулиці йшов дощ. «Вона прийшла в секретаріат, забрала документи, бо готувалася до комісії, в неї є й висновки, але погодні умови … Вона не може вийти з приміщення», - вкотре переказувала слова О. Матвійчук Віра Іванівна. 

Тоді присутні запропонували заступнику комісії Андрію Мілінчуку (фракція «Самопоміч») тимчасово перейняти на себе обов’язки голови. Однак він категорично відмовився це робити. Пояснив, що не ознайомлений з матеріалами засідання. Згодом А. Мілінчук запевнив своїх колег, що в разі, «якщо 10 числа буде повторюватися ситуація я, як заступник комісії, буду її проводити. Але я хочу зайти в секретаріат, отримати всі матеріали, тому що вони були подані, висновки, підготуватися, щоб, як мінімум, на 10 число міг його проводити, як резерв даної комісії. Я такий само заложник ситуації, і вона мені не подобається». 

Саме на 10 червня Олена Матвійчук через погодні умови по телефону вирішила перенести засідання депутатської комісії з питань етики, що дуже обурило решту депутатського її складу.



Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!