Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

понеділок, 20 червня 2016 р.

Кожен другий українець готовий брати участь в мирних акціях, а кожен сьомий готовий взяти зброю в руки – опитування

Українці в цілому не вважають що Революція гідності повториться, але готові долучитися до акцій протесту, дехто навіть готовий відстоювати свої права зі зброєю в руках, свідчать дані соціологічного дослідження «Два роки президентства Петра Порошенка: що думають українці про владу і ситуації в країні», проведеного Українським інститутом майбутнього (Ukrainian Institute for the Future), повідомляє «Інтерфакс-Україна».
yatsenyuk.org.ua
yatsenyuk.org.ua
Один із засновників Українського інституту майбутнього, політичний аналітик і шеф-редактор порталу «Хвиля» Юрій Романенко, презентуючи результати дослідження на прес-конференції в агентстві «Інтерфакс-Україна» в п’ятницю, повідомив, що в ході дослідження українцям поставили запитання про оцінку подій на Майдані і підсумки Революції гідності.
– Майдан – це була велика історична подія, яка поклала початок кращим змін в Україні – так вважають 20,3% опитаних. Революція ще не закінчена, тому рано говорити про які-небудь підсумки – 26,3% респондентів. Режим Януковича довів народ до відчаю, тому не було ніяких альтернатив – 28%. Ми зробили все правильно, але не розуміли до кінця наслідків – 17,7%. Якби я знав, що буде сьогодні, то не підтримав би Майдан – таку позицію висловили 15,4% респондентів, а позицію «я не підтримував Майдан тоді і не підтримую сьогодні” зайняв 21%», – навів дані Юрій Романенко.
Він зазначив, що в продовження теми українцям було поставлено питання про те, чи вірять вони в можливість повторення Революції гідності.
– З великою ймовірністю дивляться на це 19,6%, вважають, що повторення можливе за певних умов 29,5% респондентів, і немає, повторення Майдану неможливо – 51%, – повідомив політичний аналітик.
Що стосується готовності українців брати участь в мирних акціях протесту, то ствердно на це питання відповіли 52,8% респондентів. 41% опитаних, згідно з даними дослідження, сказали, що не готові брати участь в протестах.
– І – найцікавіше – готові взяти участь в акціях протесту зі зброєю в руках – 14,4%. Це просто рекорд, – констатував Юрій Романенко, нагадавши, що в 2009 році, згідно з опитуваннями, цей показник склав близько 2-3 %, а напередодні Євромайдан – 5%.
Разом з тим, він звернув увагу, що 78,2% респондентів не готові збройними виходити на акції.
– Велику пасивність проявляють бідні, а більш радикалізувати якраз представники середнього класу, – додав він.
Дослідження проводилося на замовлення «Українського інституту майбутнього» з 19 по 25 травня, опитано 2 тисячі осіб. Опитування проводилося по всій території України, за винятком Криму і окупованій частині Донбасу. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!