Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

середу, 15 червня 2016 р.

ЩО ЧЕКАЄ НА ЛУЦЬКІ РИНКИ

news
У Луцькраді міркують над тим, що робити із ринками, яких у Луцьку є 18.
Про це йшлося сьогодні, 15 червня, під час засідання тимчасової комісії міськради з питань врегулювання роботи ринків.
Деякі ринки належать Волинській облспоживспілці. Вона виступає посередником між міськрадою та підприємцями, в результаті чого заробляє мільйони, які могли б іти у бюджет міста.
Як вирішувати це питання, думають депутати. Зокрема декілька пропозицій вніс депутат Ігор Поліщук. Як він зауважив, через рік закінчиться договір оренди землі під Центральним ринком між облспоживспілкою та міською радою.
Поліщук запропонував розглянути питання про можливість перенесення Центрального ринку, що розташований в межах заповідника. За словами депутата, туристичний потенціал цього району зменшується через вид на ринок із вежі замку.
Також депутат висловив ідею створення комунального підприємства «Луцькі ринки», якому можна буде передати землі, які зараз у посередника. Комунальне підприємство зможе нормалізувати роботу підприємців. Депутат навів власні підрахунки, згідно з якими облспоживспілка отримує 12 мільйонів гривень за рік з Завокзального ринку. Із них  лише 2 мільйони 630 тисяч гривень іде на сплату за оренду землі, а 9 мільйонів гривень залишається в облспоживспілці. Із цих коштів оплачується ще також прибирання, за охорону та електроенергію підприємці сплачують окремо.
«Я вважаю, що Луцькрада може отримувати спокійно 8 мільйонів гривень в рік», – зауважив депатут
Також, на думку Поліщука, тоді можна буде зменшити ціну підприємцям. Зауважимо, що зараз вони сплачують 75 гривень за однин метр квадратний.
Окрім того за словами Поліщука, голосували за проект рішення про продовження облспоживспілці  оренди землі під Завокзальним ринком, мотивацією було, що спілка зробить міст над залізничними коліями. Однак, як виявилось, гроші здавали підприємці у вигляді фінансової допомоги. За документами витрачені усі ці кошти, але насправді робіт проведено не на таку суму. Зараз стосовно цього триває кримінальне провадження.
Поліщука підтримав депутат Павло Данильчук. Однак він звернув також увагу і на інші ринки, зокрема одна із ділянок віддана підприємцю Любомиру Пахолку під парковку, а там продають секонд-хенд та інші товари (територія біля Центрального ринку).
Депутат Тарас Шляхтич запропонував звернутись у зв’язку з цим до поліції, аби здійснили перевірку.
Наразі комісія планує опрацювати документи, які стосуються справи, аби з’ясувати ситуацію більш детальніше.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!