Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

суботу, 25 червня 2016 р.

Депутати Ковельради «завалили» ініційований чиновниками «дерибан» землі

На пленарному засіданні чергової сесії Ковельської міської ради обранці громади відмовились схвалити низку досить сумнівних проектів рішень, автором яких є начальник відділу земельних ресурсів Вадим Логвінов.
У новообладнаній сесійній залі, яка своїм інтер’єром дивним чином стала подібною до традиційної судової зали (аби «слуги народу» звикали?) спочатку депутати «прокотили» дозвіл на розроблення документації із землеустрою під об’єктами комунальної власності на вулиці Грушевського, 12. Цей проект рішення виконавчий орган настирливо «пхає» органу представницькому вже не вперше. Мова йде про два гаража та нежитлове приміщення, яке свого часу належало військовому комісаріату. Незважаючи на те, що військовий комісар Волинського обласного військкомату полковник Роман Кулик просить місцеву владу повернути майновий комплекс (будівлі, гаражі, асфальтований майданчик разом із обнесеним навколо парканом) для потреб міського об’єднаного військкомату, мерія на чолі з мером Олегом Кіндером вперто намагається створити всі умови для його «прихватизації». Справа дійшла навіть до того, що ковельський комісар сварився з депутатами, відстоюючи, як не дивно, позицію мерії.
Потім депутатський корпус «провалив» надання дозволу на розроблення документації із землеустрою щодо поділу земельних ділянок, одна з них знаходиться по вулиці Драгоманова, 17, де колись знаходився Волинський лінійний відділ УМВС України на Львівський залізниці. Коли минулого року залізнична міліція залишала цю будівлю комунальної власності, то вона її ще й умудрилася пограбувати, вчинивши вандалізм. Нині ж земельну ділянку тут чиновництво хоче поділити «на трьох» та, очевидно, комусь «загнати» разом із двохповерховим будинком, який наразі орендує громадська організація.
Іншу ділянку, яка знаходиться по вулиці 40 років Перемоги у постійному користуванні РЖКП № 2 для обслуговування багатоквартирного житлового будинку № 11, хотіли поділити на 6320 та 7 квадратних метрів. Як повідомив нашому виданню начальник комунального підприємства Федір Савонік, питання стосувалося землевпорядкування реконструкції приміщення (за даною адресою) для створення амбулаторії загальної практики сімейної медицини Центру первинної медико-санітарної допомоги Ковельського МТМО. Справа досить важлива, бо на сьогодні в цьому мікрорайоні міста немає жодного лікувально-профілактичного закладу, тому це буде надзвичайно зручно для мешканців вулиць 40 років Перемоги, Володимирської та прилеглих до них. Амбулаторію мають обладнати сучасною медичною апаратурою, придбати автомобіль. Варто зауважити, що Ковель бере участь у реалізації проекту Світового Банку з реформування системи охорони здоров’я у Волинській області, у рамках якого й планують реконструювати приміщення. Загалом же вартість реконструкції становить 2 мільйони 808 тисяч гривень.
Одним словом, «зарубавши» поділ ділянки на вулиці Драгоманова, депутати одним махом «підвісили» дуже серйозний проект, пов’язаний із дотриманням детально виписаних графіків освоєння фінансів Світового Банку! Тепер отримання коштів опинилось під загрозою. Для чого головний земельник містаВадим Логвінов об’єднав два питання в один проект рішення? Щоб під маркою важливої справи для громади «проштовнути» земельний «дерибан»? Чи не варто скликати позачергову сесію міської ради, аби виправити прикрий інцидент?!
Відмовилися депутати надати дозвіл на складання проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, площами по 1000 квадратних метрів, на вулиці Королеви Бони, 15 (ковельчанину Олегові Ковальчуку), на вулиці Квітки-Основ’яненка, 1 (Сергієві Васіну), на вулиці Глібова (Світлані Нічипарук) за рахунок земель міської ради, не наданих у власність чи користування. Чим «заслужили» землю ці люди – відомо тільки їм та міському керівництву.
Депутати з фракції ВО «Батьківщина», яку очолює засуджений за корупціюВасиль Дудка вкупі з обласним очільником цієї партії – міським головою Олегом Кіндером та секретарем ради Вірою Федосюк дружно голосували за земельний «дерибан». Не в ногу зі своїми однопартійцями – абсолютно інакше – голосував «кіборг» Сергій Янок, для якого, вочевидь, слова «справедливість», «честь» і «принциповість» – не порожній звук.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!