Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

середу, 29 червня 2016 р.

В Україні відкрили цілодобовий допуск до пацієнтів в реанімації

Міністерство охорони здоров'я України відкрило доступ відвідувачів до пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні у відділенні інтенсивної терапії. Відповідний наказ МОЗ про порядок допуску вступив в силу в середу, 29 червня.

Згідно з наказом, установи охорони здоров'я будь-якої форми власності, - то є і приватні, і державні, - зобов'язані забезпечити пацієнтам в реанімації допуск відвідувачів 24 години на добу в будь-який день тижня. Це стосується як дітей, так дорослих.

Відвідувачі зобов'язані будуть дотримуватися певних правил відвідування хворих, в іншому випадку їм може бути відмовлено в подальшому доступі. Зокрема, вони повинні поважати приватність і спокій інших пацієнтів, не втручатися в роботу обладнання і схему лікування, дотримуватися санітарно-протиепідемічного режиму. У разі проведення в палаті реанімаційних дій відвідувачам доведеться її покинути.

За згодою відвідувачі можуть бути притягнуті до догляду за пацієнтами. Правила допуску до пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні у відділеннях інтенсивної терапії, повинні бути у вільному доступі для всіх осіб.

У палаті ВІТ у одного пацієнта одночасно можуть перебувати не більше двох відвідувачів. У виняткових випадках за рішенням лікуючого або чергового лікаря у ВІТ може бути допущена більшу кількість відвідувачів.

Відзначимо в даний момент українські лікарі часто на рівні внутрішніх інструкцій лікарень забороняють родичам відвідувати близьких з важкими хворобами в реанімації, пояснюючи це можливістю занести інфекцію. Разом з тим, протягом останнього року представники громадськості домагалися допуску, в першу чергу, батьків до дітей в реанімації.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!