Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

четвер, 30 червня 2016 р.

Ковельські залізничники не хочуть реорганізації вузлової лікарні в обласний «Хоспіс» (ДОКУМЕНТ)

Колективне звернення працівників залізничних підприємств Ковеля надійшло на адресу очільників Волині – обласної ради Ігоря Палиці та облдержадміністрації Володимира Гунчика, копії якого надіслано також Президенту України, Прем’єр-міністру, міністрам інфраструктури та охорони здоров’я. 

За словами залізничників, Волинська облдержадміністрація своїм листом повідомила трудовий колектив та профспілковий комітет ковельської вузлової лікарні про те, що планується реорганізувати їхній заклад в обласну лікарню «Хоспіс». Хоча Волинська обласна рада рішенням № 35/12 від 25 червня 2015 року дала згоду на прийняття медичного закладу з державної власності у суспільну власність територіальних громад, як цілісний майновий комплекс з зобов’язанням використовувати за призначенням, як заклад охорони здоров’я.

Нагадаємо, що у березні 2016 року під час робочого візиту до Ковеля голова Волиньради Ігор Палиця заспокоював залізничників щодо їхньої лікарні. Однак обіцянки владних мужів – це одне, а реалії сьогодення – зовсім інше…


У зверненні говориться, що на даний час вузлова лікарня обслуговує понад 12 тисяч чоловік – працівників та ветеранів залізниці, членів їхніх сімей – з 13 районів Волинської області. Крім цього, заклад надає невідкладну медичну допомогу пасажирам, які користуються послугами залізничного транспорту.
Багатотисячний колектив залізничників та їх сімей, а також пенсіонери та інші громадяни, глибоко стурбовані рішенням Волинської ОДА, яке не дає жодних гарантій збереження лікарні, як цілісного комплексу, що створює суттєвий ризик для погіршення до критичного рівня стану охорони здоров’я у сфері залізничного транспорту на Волині. Зважаючи на такі дії, залізничники вбачають небажання обласної влади йти їм на зустріч. При цьому вони зазначають: якщо частина лікарні буде реорганізована в «Хоспіс», то мета використання частини будівель та приміщень, що відносяться до лікарні та розташовані поза її територією, залишається невідомою.
Залізничники вимагають від керівників представницької та виконавчої влади Волинської області зберегти вузлову лікарню, як цілісний майновий комплекс.
«Особовий склад залізниці залишає за собою право, у разі закриття лікарні, звернення до Конституційного суду України та інших правозахисних органів, включаючи міжнародні організації залізничників, та керуючись ст. 39, ст. 44 Конституції України до проведення мітингів, пікетів та демонстрацій», – йдеться у зверненні, яке підписала голова профспілкового комітету вузлової лікарні Ірина Колесник.
          

Загалом же, до звернення додано 145 аркушів з підписами працівників залізниці.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!