Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

вівторок, 7 червня 2016 р.

Нові правила виплати аліментів: що змінилось

Відтепер українці, позбавлені батьківських прав, будуть зобов'язані платити аліменти на утримання дітей, навіть якщо другий з батьків відмовляється їх отримувати.

Відповідний закон вчора підписав президент Петро Порошенко, пише "Сегодня".

"При задоволенні позову щодо позбавлення батьківських прав суд одночасно приймає рішення про стягнення аліментів на дитину, - йдеться в тексті закону. - Якщо мати, батько або інші законні представники дитини відмовляються отримувати аліменти від людини, позбавленої батьківських прав, суд приймає рішення про перерахування аліментів на особистий рахунок дитини у відділенні державного ощадного банку"

У той же час навіть якщо один з батьків відмовився від отримання аліментів , він все одно зобов'язаний відкрити рахунок на дитину протягом місяця після рішення суду . 

"Цей закон , по-перше , буде сприяти фінансовому забезпеченню дитини , а по-друге , посилить відповідальність осіб з реалізації своїх батьківських прав " , - наголошується в пояснювальній записці до закону . 

Нагадаємо, аліменти зараз складають мінімум 368 грн на місяць (30 % від прожиткового мінімуму ) на дитину до шести років .

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!