Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

четвер, 23 червня 2016 р.

Мати бійця АТО проти встановлення пам’ятника біля закладу громадського харчування

  На 10 сесій Ковельської міської ради депутати дали згоду на чергове оголошення замовленого конкурсу на кращу проектну пропозицію пам’ятника «Борцям за волю України», який би відповідав високим художньо-мистецьким вимогам, а, відповідно, ідею директора місцевої дитячої художньої школи Олени Цьомик, котра й стала переможцем попереднього конкурсу (жовтень 2014 року), відхилили.

Головний архітектор міста Людмила Мурай пояснювала, що запропонована робота є надто дорогою. Однак про зміну місяця розташування пам’ятника тоді не йшлося. Адже, як відомо, ще на початку 2014 року відбулися громадські слухання щодо визначення місця встановлення монумента, де більшістю було підтримано пропозицію спорудити його там, де встановлений пам’ятний знак «Борцям за волю і незалежність України», а саме на бульварі Лесі Українки, біля кафе «Казка». 


Однак згодом батьки та рідні загиблих військових у зоні АТО, бійців, які боронили нашу країну від ворога і, на щастя, повернулися живими додому, виступили категорично проти встановлення пам’ятника поряд зі спорудою громадського харчування. Підтримали цю пропозицію громадські активісти, дане питання жваво обговорювалося й на засіданні новоствореної Громадської ради при Ковельській міській раді, а також подібні звернення надходять і на адресу районної адміністрації. 

Про свою принципову позицію сьогодні заявила і мати бійця АТО ковельчанка Надія Тарасюк. Вона звернулася до депутата міської ради від фракції УКРОП Галини Стасюк із проханням озвучити її заяву на засіданні сесії. 

В ній жінка просить встановити пам’ятник «Борцям за волю України» подалі від розважальних закладів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!