Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

четвер, 9 червня 2016 р.

У суді показали відео затримання на хабарі підлеглого ковельського мера Кіндера (ФОТО)

Під час судового розгляду кримінального провадження по обвинуваченню колишнього заступника начальника відділу земельних ресурсів та охорони навколишнього природного середовища виконавчого комітету Ковельської міської ради та учасника передвиборчого партійного з’їзду ВО «Батьківщина» Дмитра Бручі прокуратурою було продемонстровано відеозапис, який підтверджує факт отримання «мічених» доларів США, що на момент затримання правоохоронцями знаходились у внутрішній кишені його куртки.
Досудовим розслідуванням встановлено, що в період часу з грудня 2014 по 4 листопада 2015 року Дмитро Бруча (на фото – другий зліва), будучи службовою особою, що займає відповідальне становище, керуючись корисливим мотивом, висловив прохання, поєднане з вимаганням, громадянину Н. про надання неправомірної вигоди в розмірі 6000 доларів США за сприяння в проведенні земельних торгів та придбання в Ковельської міської ради земельної ділянки, площею 0,24 га.
Зокрема, Дмитро Бруча в грудні 2014 року, перебуваючи у своєму службовому кабінеті під час особистого прийому громадянина Н. з приводу проведення земельних торгів та придбання земельної ділянки площею 0,24 гектари, з метою корисливого збагачення та кінцевої мети отримання неправомірної вигоди, поставив як умову отримання земельної ділянки – надання йому особисто неправомірної вигоди в сумі 6000 доларів США. При цьому він заявив обов’язкову вимогу про надання попередньо частини коштів у сумі 100 доларів США, від вище обумовленої суми.
           

27 березня 2015 року Дмитро Бруча, перебуваючи в автомобілі громадянина Н., вимагав та отримав частку коштів в сумі 2600 гривень, що еквівалентно 100 доларам США, в якості завдатку за вирішення питання у придбанні земельної ділянки в ході проведення земельних торгів.
У подальшому під час неодноразових зустрічей та телефонних дзвінків з Н. пан Бруча систематично заявляв вимогу про надання йому неправомірної вигоди.
19 серпня 2015 року під час чергової зустрічі з Н. обвинувачений Бруча повідомив: у зв’язку з тим, що офіційно збільшено вартість земельної ділянки, а зменшено розмір земельної ділянки, площа якої становитиме уже 0,20 га., він за своє сприяння зменшує суму неправомірної вигоди з 6000 до 2000 доларів США, заявивши незаконну вимогу про надання йому частини коштів – 200 доларів, як гарантію подальших намірів Н. щодо отримання земельної ділянки.
4 листопада 2015 року приблизно о 16 годині 30 хвилин Дмитро Бруча, перебуваючи в салоні автомобіля «Ланос», отримав від Н. грошові кошти в сумі 200 доларів США, що в грошовому еквіваленті становить 4 700 гривень, в якості неправомірної вигоди за вирішення питання за сприяння в проведенні земельних торгів та придбання в Ковельської міської ради земельної ділянки площею 0,20 га.
Правоохоронними органами ще 25 березня 2015 року було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12015030000000110 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище), по якому, 4 листопада того ж року Дмитрові Бручі повідомлено про підозру у вчиненні даного злочину.
Судове засідання під головуванням судді Тараса Наваляного за обвинуваченням Дмитра Бручі, якого захищають адвокати з Луцька Микола Сорокопуд та Вікторія Кондратішина, має продовжитися 16 червня о 10 годині 30 хвилин – будуть допитуватися свідки по даному кримінальному провадженню.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!