Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

вівторок, 7 червня 2016 р.

Троє проти Деканоїдзе: чи дійсно поліція посварились через ЛГБТ?

Охороняти порядок під час масових заходів – наш посадовий обов’язок – речниця поліції Києва

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе
Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе 
Київ – Відправити у відставку голову Нацполіції Хатію Деканоїдзе вимагали у вівторок троє людей, які назвалися співробітниками відомства. Вони заявили, що відмовляються захищати Марш рівності за участі ЛГБТ-активістів 12 червня. У поліції попередили, що відмовившись виконувати посадові обов’язки, будь-який поліцейський понесе відповідальність. Марш рівності – це правозахисна хода на завершення міжнародного форуму ЛГБТ «КиївПрайд», який відкривається сьогодні в Києві. За словами організаторів, цього року у ході хоче брати участь близько двадцяти депутатів Верховної Ради та іноземні політики. Деякі українські політичні сили правого спрямування вже заявили про намір «протидіяти» проведенню заходу.


​Злочинним наказ забезпечувати порядок під час Маршу рівності, анонсованого на 12 червня вважає Андрій Ватолкін, що назвався співробітником Національної поліції Києва. Він – разом із двома колегами – скликали прес-конференцію біля будівлі головного управління відомства.
«Співробітники поліції розуміють, як між рядками читати ці слова «жорстко реагувати на всі провокації» – треба лупити, не розбираючись, усіх, хто стане поперек цього маршу, і всіх, хто буде проти. Ми думаємо, що нас звільнять ще до початку цього маршу, але що робити», – зазначив він у коментарі Радіо Свобода.
0:00:00
У столичній поліції поки що не підтвердили і не спростували того, що ці люди працюють на них. Радіо Свобода надіслало у відомство інформаційний запит і очікує на відповідь.

Водночас речниця київської поліції Оксана Блищик зауважила, що забезпечення правопорядку під час масових акцій – це посадовий обов’язок кожного поліцейського.

«Вони повинні чітко виконувати свої функціональні обов’язки. Якщо вони їх не будуть виконувати, тоді є всі законні важелі впливу – серед іншого, це адміністративна відповідальність, дисциплінарна відповідальність. Якщо керівництво Нацполіції буде вважати, що їхні дії вказують на невиконання наших функціональних обов’язків, тоді до них будуть вживатися заходи дисциплінарного впливу», – сказала вона.

6 червня на прес-конференції представник головного управління Нацполіції Ігор Бойко спростував заяви про відмову поліцейських захищати порядок під час ходи.

Є чіткий розподіл між переконаннями і професійними обов’язками – Беррі

Спецпосланець Державного департаменту США з питань прав ЛГБТ людей Ренді Беррі сьогодні на брифінгу у Києві зазначив, що вже провів, зокрема, зустрічі із представниками КМДА та Національної поліції, і ті підтвердили готовність охороняти порядок під час маршу.

«Ви знаєте, у нас були схожі ситуації у Сполучених Штатах, коли люди із державних служб висловлювали свої приватні погляди, і я думаю, це нормально: люди вільні вірити, у що хочуть. Але те, що ми маємо у Штатах – це дуже чіткий розподіл між переконаннями і професійними обов’язками. Тим більше, є чітке визначення, що Україна – світська держава, так само, як і Сполучені Штати», – сказав спецпосланець.
держава, так само, як і Сполучені Штати», – сказав спецпосланець.
Спецпосланець Держдепу США – про Марш рівності у Києвіi
||00:00:10/00:01:09
Дискримінація і насильство через належність до ЛГБТ має таку саму природу, як дискримінація і насильство через расову чи етнічну належність, наголосив Беррі. Раніше анонсувалось, що він візьме участь у відкритті міжнародного ЛГБТ-форуму «КиївПрайд», який розпочинається в Києві у вівторок. Загалом у рамках форуму заплановано близько 15 різних освітніх подій.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!