Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

четвер, 7 липня 2016 р.

Рада підвищила штрафи за водіння п'яним в 3 рази

Законопроект підтримали 243 нардепа

Верховна Рада України посилила адміністративну відповідальність за водіння в нетверезому вигляді. Відповідний законопроект №4373 у другому читанні підтримали 243 депутата ВР, передає кореспондент РБК-Україна.
Так, водіння транспортних засобів в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, (10 тисяч двісті грн.,- ред.)з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік і на інших осіб - накладення штрафу в розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
При цьому повторне протягом року вчинення вказаних вище порушень тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (20 тисяч 400 грн. - ред.) з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки і на інших осіб - накладення штрафу у розмірі 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.
Такі ж правопорушення, вчинені особою, яка двічі протягом року піддавалась адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують її увагу та швидкість реакції, за відмову від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 2400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (40 тисяч 800 грн.) з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років і на інших осіб - накладення штрафу у розмірі 2400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.
При цьому за вживання водієм алкоголю або наркотиків після ДТП або після того, як транспортний засіб був зупинений на вимогу поліцейського, до проведення медогляду тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк 15 діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки.
Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.
Після цього спікер ВР Андрій Парубій закрив вечірнє пленарне засідання парламенту.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!