Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

понеділок, 11 липня 2016 р.

Облрада не хоче ковельську лікарню «без людей»

Комісія Волиньради з питань використання майна спільної власності територіальних громад рекомендуватиме голові облради підписати акт прийняття на баланс облради вузлової лікарні станції Ковель лише після вирішення у Міністерстві інфраструктури питання із трудовим колективом.
Про це повідомили11 липня під час засідання постійної комісії облради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
Голова тимчасової комісії із вивчення роботи лікарні В’ячеслав Рубльов нагадав, що після перевірок та нарад із представниками профспілки і робочим колективом вирішили, що для функціонування лікарні як цілісного майнового комплексу його передадуть під хоспіс. Заклад хочуть взяти на баланс обласної ради.
Згодом у комунальному підприємстві зроблять розподіл – частину майна передадуть швидким, частину – Ковельському медичному коледжу для створення бази для практичних навчань. Останньою частиною структури стане поліклініка з невеликим стаціонаром, яка власне надаватиме послуги залізничникам та решті ковельчан. Працюватиме поліклініка за принципом госпрозрахунку.
Перспектива передачі лікарні викликала бурхливі обговорення. Депутат Сергій Слабенко зазначив, що готовий підтримувати передачу лікарні лише за однієї умови – після вирішення питання із трудовим колективом. Мовляв, майно передають, та невідомо, що робити людям, як швидко їх візьмуть на роботу знову.
«Зверніть увагу, що пропонують передати хоспісу ‒ основні засоби», ‒ зауважив Слабенко. Тобто, якщо з майном все ясно, то невідомо, яким чином вчинять з працівниками. Адже у штат хоспісу можуть не взяти всіх працівників. Крім того, для влаштування людей знадобиться кілька місяців, адже лише після передачі почнуть відкривати робочі місця. Тому депутат запропонував прописати, що акт прийняття майна підпишуть лише після питання вирішення питання трудового колективу.
«Ми не зможемо в день прийняття цього майна працевлаштувати людей, адже нема робочих місць і фонду заробітної плати», ‒ наполягав депутат, передбачаючи незадоволення з боку людей.
Водночас представник хоспісу повідомив, що наразі у лікарні є 226 медпрацівників. У хоспіс влаштують із них 148 осіб, на швидку допомогу візьмуть ще 68. Таким чином, ще 20 влаштують у заплановану поліклініку. На утримання лікарні з облбюджету витрачають 9,5 мільйонів гривень.
Святослав Кравчук також зауважив, що питання в людях. За його словами, працівники лікарні й досі належать до міністерства інфраструктури. Тож, щоб їх зарахували у новий заклад, треба або писати заяву про звільнення з роботи, або заяву про переведення. Лише після згоди Міністерства працівників можуть брати у новий заклад.
Слабенко додав, що питання треба вирішувати, тому порадив «брати голову облради» та їхати у Міністерство. Натомість В’ячеслав Рубльов порадив Слабенку «брати голову вашої фракції у Верховній Раді» і також вирішувати питання. Він нагадав, що в інших містах питання лікарень взяли на себе міста, де ті базуються, мер Ковеля натомість навіть не був на засіданнях тимчасової комісії.
Зрештою депутати підтримали пропозицію рекомендувати голові облради підписати акт про прийняття лікарні на баланс лише після вирішення питання з трудовим колективом. http://kowel.com.ua/news/article/5315/ 
Крім того:

Вузлова лікарня у Ковелі – все ще у підвішеному стані.
Про це йшлося 11 липня під час оперативної наради у Волинській облдержадміністрації, ‒ пише ВІП.
Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик зауважив, що потрібно ефективно використовувати бюджетні кошти. Зокрема, він згадав про вузлову лікарню станції «Ковель», яка нині перебуває у підвішеному стані.
«На баланс вона не взята, фінансується з обласного бюджету, нікому не підпорядкована і живе своїм життям», ‒ зазначив Гунчик і доручив підлеглим проаналізувати діяльність медичного закладу. Зокрема, його цікавить функціонування лікарні за період фінансування з обласного бюджету.

«Виділяти гроші дуже просто. Я хочу бачити наповнення палати, кількість відвідувачів, роботу з районами і так далі», ‒ підкреслив очільник області.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!