Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

пʼятницю, 15 липня 2016 р.

«ВОЛИНЬОБЛЕНЕРГО» ПЕРЕВІРЯТЬ НА ЗЛОВЖИВАННЯ МОНОПОЛЬНИМ СТАНОВИЩЕМ

На Волині селяни нарікають на дії ПАТ «Волиньобленерго» та законодавство щодо споживачів, підозрюючи у користуванні монопольним становищем.

Про це стало відомо під час засідання сесії обласної ради сьогодні, 14 липня.

Так, депутат облради Ірина Констанкевич у своєму запиті повідомила, що до неї звернулись мешканці сіл: Залізниця, Ветли Любешівського району, Череваха, Городок, Гораймівка, Маневицького району та Карасин, Бузаки, Видричі, Воєгоща Камінь-Каширського району. Селяни нарікають на законодавство щодо споживачів, яке диктує монополіст ПАТ «Волиньобленерго».


«Відповідно до Правил приєднання електроустановок до електричних мереж оплата приєднання до електромереж нових абонентів здійснюється виключно за власні кошти абонентів, а не з тарифів на передачу електроенергії. Після того, як електромережі будуть збудовані, лише ПАТ «Волиньобленерго» може здійснити підключення, і воно в абсолютній більшості випадків бере майно на баланс, у протилежному випадку споживачам доводиться оплачувати утримання. В майбутньому споживачів чекають тарифи, які нічим не відрізнятимуться від загальних», - пояснила депутат.

Відтак, вона попросила Антимонопольний комітет та прокуратуру області провести комплексну перевірку ПАТ «Волиньобленерго» на предмет дотримання законодавства про захист економічної конкуренції.

Колеги підтримали запит депутата.

Додамо, згодом аналогічний запит озвучив і депутат Олександр Пирожик, незважаючи на те, що за прохання про проведення перевірки депутати уже проголосували, очевидно, щоб додати політичних дивідендів в окрузі, де балотується до парламенту.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!