Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

неділю, 14 серпня 2016 р.

59% громадян України живуть на 1200 грн/міс.

Чверть українців (24%) живе за межею бідності. Про це свідчать розрахунки Інституту демографії та соціальних досліджень, повідомляє «Еспресо.TV».
«За відносним показником 24% населення України є бідним, за абсолютним показником – ми вимірюємо як за доходами, так і за витратами. Якщо брати за доходами, то це 8% населення нижче затвердженого прожиткового мінімуму – 1227 гривень. Якщо брати фактичний прожитковий мінімум – 59%», – повідомила перший заступник міністра соцполітики Ольга Крентовська.
За останні роки українці збідніли через інфляцію та зростання цін.
«Саме це – інфляційні чинники і зростання цін – вплинули на погіршення показників бідності та зниження доходів громадян в останні роки. У 2014 році реальні доходи громадян зменшилися на 11,5%. У 2015 році цей показник виріс до 22%. Масштаби бідності збільшилися», – наголосила чиновниця.
Нагадаємо, у березні цього року Кабмін схвалив Стратегію подолання бідності. План заходів з його реалізації в 2016-2017 роках затвердили 8 серпня. Посадовці обіцяють зростання економіки, мінімальних зарплат, пенсій та прожиткового мінімуму.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!