Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

середу, 31 серпня 2016 р.

МВС запускає новий проект з реформування поліції

У Києві, Львові та Харкові Міністерство внутрішніх справ України за підтримки ЄС запускає пілотний проект з реформування поліції. Очікуваний розмір допомоги – близько 6 млн євро.

Як повідомили «Закон і Бізнес» в МВС, про це учора, 30 серпня, під час зустрічі з міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим заявив голова Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) Кястутіс Ланчінскас.

Спільна програма є логічним продовженням та поглибленням процесів реформування нової поліції. Проект складатиметься з двох частин: перша – це концепція community policing (взаємодія поліції із громадою). Друга частина – це сrowd control (забезпечення громадського порядку).

«Ми готові до практичної реалізації цих ідей, готові представити нашу команду у цій роботі. Головний партнер – поліція Швеції, крім того, будуть залучені фахівці з Данії», – повідомив Кястутіс Ланчінскас.
За словами Арсена Авакова, успішна реалізація проекту забезпечить не тільки більш ефективну роботу поліції, а і сприятиме підвищенню рівня довіри населення.

«Ми плануємо почати цю роботу у трьох регіонах: Київ, Львів та Харків. Я зацікавлений, аби пілотні проекти були максимально успішними. Ми робимо системні кроки і для нас ці питання є принциповими», – зазначив очільник МВС.

Він додав, що паралельно у цих пілотних регіонах буде здійснюватися реформа кримінальної поліції та системи ізоляторів тимчасового утримання злочинців. За словами міністра, у рамках напрямку сrowd control планується створення спеціального поліцейського загону, діяльність якого базуватиметься на принципі деескалації напруги під час масових заходів.

Проект community policing буде забезпечувати створення сталості структур та поліцейських відділень, зокрема у сільській місцевості. Він включає в себе проведення тренінгів для персоналу та співробітників поліції на всіх рівнях.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!