Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

понеділок, 15 серпня 2016 р.

Ковельчани просять депутатів Волиньради якнайшвидше вирішити питання залізничної лікарні


Обранці ковельської громади просять депутатів облради розв’язати проблему залізничної лікарні.

Цими днями на сайті Ковельської міської ради оприлюднено рішення «Про схвалення проекту рішення депутата Волинської обласної ради Сергія Слабенка «Про створення комунального підприємства «Вузлова лікарня станції Ковель» Волинської обласної ради». Обранці міської громади ухвалили його на останній сесії, що відбулася 28 липня цього року.

Перед початком пленарного засідання 12-ї сесії Ковельської міської ради понад півсотні ковельчан, переважно старшого віку, влаштували пікет перед «Білим домом», тримаючи плакати з закликами не допустити закриття вузлової лікарні. На одному з них був напис, адресований начальнику управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігорю Ващенюку: «Пане Ващенюк! Досить торгувати нашим здоров’ям», пише сайт Kovel.com.ua.

До пікетників вийшов міський голова Ковеля Олег Кіндер, який розповів, що зробила місцева влада для подальшого функціонування залізничної лікарні.

«Досягнуто домовленостей із головним лікарем Ковельського МТМО Олегом Самчуком щодо працевлаштування двохсот осіб. Ми готові взяти на баланс поліклініку, розглядати інші прийнятні варіанти виходу із непростої ситуації. При цьому не зовсім зрозуміла позиція виконуючої обов’язки головного лікаря вузлової лікарні Наталії Віслогузової, яка не бажала вести діалог з міською владою. Вона запевнила, що всі питання розв’язують на рівні обласної влади», – повідомив Олег Кіндер.

У сесійній залі мер висловив пропозицію включити до порядку денного сесії звернення міськради до депутатів Волинської обласної ради про підтримку проекту рішення депутата Сергія Слабенка щодо створення на базі медустанови комунального закладу «Вузлова лікарня станції Ковель» Волинської обласної ради» для забезпечення лікування і обслуговування залізничників краю.

Депутат Володимир Бойко запропонував розглянути звернення першочергово, щоб не тримати залізничників та ветеранів у сесійній залі та перед міськрадою. Обранці громади погодилися. Після цього Олег Кіндер озвучив проект рішення Сергія Слабенка, який обраний депутатом головного самоврядного органу Волині від Ковеля і членом фракції ВО «Батьківщина». 

В роботі сесії оголосили перерву, аби члени профільної комісії ознайомилися з проектом рішення Сергія Слабенка й ухвалити відповідний документ. Члени комісії одноголосно вирішили підтримати це звернення, а також направити його голові обласної ради Ігорю Палиці

Від залізничників обранцям громади міста подякувала ковельчанка.

«Ця лікарня потрібна людям. Там чудовий колектив, є басейн, сауна, душ циркулярний, підводний масаж, тому можна створити певні умови для реабілітації наших воїнів АТО. Потрібний мудрий керівник, який зможе все організувати. Тоді легше буде розгрузити міську лікарню. Адже тільки залізничників є 12 тисяч осіб і більш як три тисячі учасників АТО. У міській поліклініці з 7-ми годин у черзі стоять 30 – 50 чоловік, хоча відкривається вона в 7,45. Та ніхто не хоче на це зважати. В обласній раді нас, залізничників не розуміють. Коли ми були там, нам сказали: «Ви такі, як всі». Та ні, ми не такі, як всі, бо від нас залежить життя інших людей. Наша професія специфічна. Ми просимо зберегти лікарню для того, щоб тут залізничники могли проходити тут медичний огляд та лікуватися, щоб тут могли отримувати допомогу і воїни АТО. Ми дякуємо депутату Сергію Слабенку. І я низько всім вам кланяюсь від усього колективу залізничників ковельського вузла. Дякую вам щиро!» – наостанок додала жінка.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!