Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

неділю, 21 серпня 2016 р.

Повна відмова цілого міста від централізованого опалення у багатоповерхових будинках стала реальною

Через високі тарифи на комунальні послуги українці ладні взагалі відмовитися від централізованого опалення і перейти на індивідуальне.
Однак, на законодавчому рівні не передбачена можливість відключення окремої квартири від централізованого постачання тепла . Практика поквартирного відключення від системи теплопостачання була дозволена до 2007 року, проте наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України № 4 від 22.11.2005 року (остання редакція — від 09.08.2008 року) відключати окрему квартиру від мережі заборонили.
Відмовитися від централізованого теплопостачання можна тільки всім будинком при згоді всіх власників житла.
На сьогодні в деяких багатоквартирних будинках централізоване опалення постачається в половину (або меншу кількість) квартир, що впливає на вартість тепла . За словами голови правління Всеукраїнської асоціації з питань енергозбереження Романа Співака , споживачі можуть повністю відмовитися від теплопостачання. Як повідомив експерт в ексклюзивному коментарі Domik.ua , у місті Золочів Львівскої області до опалювального сезону будуть відключені від централізованого постачання всі багатоповерхові будинки. «На сьогодні триває відключення будинків від центральної мережі. Централізованим опаленням продовжить користуватися тільки бюджетна сфера — дитячі садочки, школи, адміністративні будівлі. При цьому котельні будуть працювати виключно на альтернативному паливі», - зазначив Роман Співак. Він повідомив, що багатоповерхові будинки будуть відключені від опалення до початку опалювального сезону .
За його словами, таку практику можна використовувати комплексно — також варто проваджувати енергоефективні заходи. «Для того, щоб перехід на індивідуальне опалення був вигідний споживачам потрібно забезпечити доступну ціну альтернативного палива, надати можливість оформити «теплий кредит» та мінімізувати бюрократичні перепони», - пореконаний Роман Співак.
Він повідомив на сторінці Facebook , що перший будинок в місті уже від'єднано від системи централізованого опалення перший будинок. «Перший пішов... Розбалансований 54-квартирний будинок по вул. С.Бандери 3, в якому залишалося на центральному опаленні тільки 11 квартир, повністю відключений від центрального опалення та програмно переведений на індивідуальне опалення . На вході представниками теплоенерго встановлена заглушка. Підписано акт на відключення між теплопостачальниками та головою ОСББ . Після випробувань стара внутрішньобудинкова мережа теплопостачання буде демонтована.
Більше не буде потреби марнувати дорогий газ на гріття землі, картоплі у підвалі та транзитних стояків відключених квартир.
Індивідуальне опалення — це є крайній метод вирішення проблеми теплопостачання , якщо тепло не можна подавати централізовано чи локально (дахова або модульна котельня)», - написав він.
Дізнатися більше про формування тарифів на централізоване опалення та висловити своє бачення цього питання можна на форумі Domik.ua в розділі « Тарифи на гарячу воду та опалення ».

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!