Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

четвер, 4 серпня 2016 р.

Як Громадська рада при Ковельській міськраді шукала шляхи співпраці із Олегом Кіндером

Вперше за час кількамісячної діяльності Громадської ради при Ковельській міській раді, головою якої є Микола Печенюк, (ГО «ВГО «Комітет громадського спротиву»), відбулася довгоочікувана зустріч міського голови Олега Кіндера із членами дорадчого органу. 

Ініціаторами цієї розмови виступило керівництво Громадської ради, яке, в спосіб 
відкритого діалогу, намагалося налагодити шляхи співпраці з очільником міста, а отже й головою ради. 


На своїх засіданнях члени ГР постійно нарікали на те, що вони розглядають важливі питання життєдіяльності міста, приймають відповідні рішення, надсилають їх міському голові, а далі – повна тиша. Тому Микола Печенюк найперше, про що поцікавився в Олега Кіндера, в якому форматі раді працювати далі. 

На це міський голова відразу ж зауважив, що Громадська рада діє при міській раді, а не при міському голові, та порадив активістам активніше налагоджувати тісні зв’язки із секретарем ради Вірою Федосюк: «Проблема в тому, що це - громадська рада при міській раді. Тому ви маєте більше зустрітися із секретарем ради, оскільки за роботу із депутатським корпусом відповідає секретар. І з-за чого вам більше потрібно спілкуватися із секретарем ради. Є міська рада при міському голові, а це - міська рада при міській раді»

Присутні під час зустрічі члени Громадської ради один поперед одного взялися розказувати О. Кіндеру, що наразі вони активно співпрацюють із секретарем міського парламенту, однак для більш дієвої і відчутної результативної роботи ще хотіли б чути й думку очільника Ковеля, разом працювати над важливими питаннями життєдіяльності міста, шукати шляхи виходу з тієї чи іншої проблеми. 


Зокрема, член ради Людмила Данилевич, (ГО «Члени родин загиблих в АТО «Віра»), відверто запитала в керівника міста: «Чи будуть нас чути, чи будуть до нас прислухатися? Ми б хотіли почути від вас?»

На що отримала схвальну відповідь, але з вагомою ремаркою. «Чи я буду чути громадську раду при міській раді – це все залежить безпосередньо від вас. Якщо рада буде дієва, якщо на раді будуть розглядатися важливі для міста питання, а не відбуватиметься популізм. … Щоб були пропозиції цікаві для міста, щоб особисті амбіції залишалися в стороні. 
Я готовий до співпраці, але до співпраці аргументованої», - наголосив О. Кіндер. 

Свою готовність спільно працювати на благо міста висловили й представники дорадчого органу. Також у ході зустрічі було погоджено всі напрацювання ГР висвітлювати на офіційному веб-сайті Ковельської міської ради. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!