Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

четвер, 18 серпня 2016 р.

У Ковелі неповнолітні працюють на «органи» (ВІДЕО + ФОТО + ДОКУМЕНТИ)

 Про «рейди» магазинами малолітніх покупців під негласним керівництвом стражів порядку з обуренням заявляють подружжя ковельських підприємців Геннадій та Наталія Лузіни.
У скарзі до начальника Національної поліції України Хатії Деканоїдзе підприємець Наталія Лузіна пише, як за допомогою адвоката Олександра Романіка вдалося з’ясувати, що працівники тодішнього Ковельського МВ УМВС України у Волинській області Сергій Бортник, Оксана Данилюк, Юрій Кузьмук залучали неповнолітніх осіб, які з вигляду мають понад 18 років, до «рейдів», надавали їм гроші, підвозили службовим автомобілем до магазинів і спонукали, аби малолітні купували алкогольні напої та тютюнові вироби у магазинах, які належать Лузіним.

22 квітня 2015 р. Сергій Бортник підвозив неповнолітню Д. службовим автомобілем до магазинів, де реалізують алкоголь та тютюнові вироби, для провокаційної закупки. Працівниця Ковельського МВ УМВС Оксана Данилюк в автомобілі писала пояснення від імені Д., а в самих поясненнях знову ж, на думку Наталії Лузіної, вчинено посадове підроблення, оскільки зазначено, що пояснення відбирав Сергій Бортник.

Перейшовши за далі вказаним посиланням можна ознайомитись з фото + документами  ТУТ: http://kowel.com.ua/news/article/5507/ 



27 травня 2015р. капітан міліції Олександр Турчин теж складає протокол, що в магазині «Крупинка» на вулиці Грушевського в Ковелі продали неповнолітній С. слабоалкогольний напій «Бірмікс-Айс». Проте, як з’ясувалось згодом, малолітню дівчину до цього та інших магазинів, які торгують алкоголем та цигарками, підвозили працівники міліції, давали гроші і спонукали до провокаційної купівлі. З пояснення С. стало відомо, що такі дії вчинялись правоохоронцями стосовно неповнолітніх багато разів.


«Законодавством категорично заборонено відбирати пояснення у неповнолітніх без згоди батьків чи вчителів, а ще і в такий спосіб, як вчинили працівники Ковельського МВ. Це – злочин. Не мають права такі співробітники працювати в правоохоронних органах, адже провокативність їх дій є умисною», – вважає Наталія Лузіна.
Наталія Олександрівна змушена була двічі письмово звертатись до керівництва Головного управління НП України у Волинській області з проводу протиправних дій правоохоронців, просила провести службове розслідування та покарати винуватців у погонах, але отримувала формальні відписки. Втім, подану нею заяву про злочин від 16 грудня 2015 року внесено прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань із правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 366 КК України (Службове підроблення). У цьому кримінальному провадженні підприємець Наталія Лузіна визнана потерпілою.
Підприємець Геннадій Лузін розповідає на відеокамеру журналістам нашого видання, як з адвокатом Олександром Романіком, який має великий досвід роботи в органах прокуратури, він зумів побачитися з малолітніми «покупцями» та їхніми батьками. Діти дали пояснення в присутності батьків на законних підставах, розповівши, що правоохоронці примушували їх до таких провокаційних покупок.
«Дітей примушували до таких закупок. Міліціонери, використовуючи свій службовий транспорт, приїжджали на територію училища, до гуртожитку, викликали по телефону молодих осіб, їздили по місту і робили такі закупки. Примушували до закупок. Як свідчать дівчата, гроші їм давали міліціонери. Це є в показах. Казали, в який магазин заходити. Це все можна дуже довго розказувати. Я тільки хочу сказати, що в кожному з пояснень дівчата вказували на те, що їх примушували до таких дій, що вони не хотіли цього робити. В однієї дівчини, з Любешівського району, навіть були нервові зриви», – говорить Геннадій Лузін.
Приголомшуюче зізнання було під час судового засідання.
«Що ж ви робили з тими напоями?» – спитала в однієї з дівчат-покупців адвокат підприємців Галина Шамова, бо, як стало відомо, неповнолітні купували по різних магазинах – різний товар: цигарки, пиво, бірмікси.
«А нам міліція їх залишала, казали, що це нам, як би, за роботу», – надійшла відповідь…
«Чому саме цих дітей? Теж питання стоїть відкритим. Тому що, мабуть, якимсь чином ці діти потрапили в поле зору так званих правоохоронців. Який же такий страшний злочин зробили діти, щоб їх отак можна було викликати по телефону, заставляти сідати до себе в службовий автомобіль – без присутності батьків, викладачів?!» – резонно запитує Геннадій Лузін.  
Як твердить Геннадій Олександрович, такі дії стражів порядку порушують права підприємців і дітей, яких заставляють робити з примусу.
«Діти дивилися на нас з надією, що коли піде огласка цього, з них перестануть знущатися. І батьки, коли взнали про все це, теж були дуже обурені. Треба, щоб такі ганебні речі перестали відбуватися. Я розумію, що контроль мусить бути, але ж не таким чином. Одна з тих дівчат взагалі відмінниця і була випадково залучена до таких дій і вона не усвідомлювала у що її втягують. Вона просто поїхала з подружкою, бо та її попросила, а тій подружці було страшно. Так не має бути!» – переконаний Геннадій Лузін.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!