Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

вівторок, 20 вересня 2016 р.

Різдво Пресвятої Богородиці 2016: що не можна робити в цей день

21 вересня православні відзначають велике свято - Різдво Пресвятої Богородиці. Це свято належить до двунадесятих.

У цей день дотримувалися певних традицій і відбувалися спеціальні обряди. Є також деякі правила, яких варто дотримуватися в цей день.

Що не можна робити в цей день:

У цей день не можна займатися важкою фізичною працею, а ще під забороною генеральне прибирання в будинку.

На Різдво Пресвятої Богородиці вся сім'я збирається вдома на святковий обід. Правда, за столом поводитися потрібно акуратно: на підлогу не можна змітати крихти. Якщо залишалися крихти, їх давали домашнім тваринам.

Дуже важливе правило, яке багато хто намагається дотримуватися, це заборона на вживання в Різдво Святої Богородиці м'яса, непісним їжі і алкоголю.

У цей день церква настійно рекомендує дотримуватися посту. І це стосується не тільки їжі, але і поведінки: не сваритися з близькими, не конфліктувати, намагатися вирішити будь-які спірні моменти мирним шляхом і йти на компроміси.

Помисли в цей день повинні бути чисті. Не можна не тільки сваритися, але і підвищувати голос, не можна бажати іншій людині зла або думати про когось погано.

Саме свято варто починати з походу до храмів чи церкви на молитву, а потім вже йти до родичів.

Прикмети на Різдво Пресвятої Богородиці:

Погода за вікном під час свята - відображення осінньої погоди в цьому році, випадково забруднити руки чимось чорним - на роботі варто очікувати вигідної пропозиції, для закріплення такої події потрібно встати на віник ногами і постояти кілька хвилин, побачити приведення в будинку - до смерті домашньої тварини.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!