Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

неділю, 25 вересня 2016 р.

Як пройшло Віче та мирна акція протесту на підтримку залізничної лікарні у м. Ковелі (ФОТО, ВІДЕО)

Як і було заплановано о 10:00 год. 25 вересня на площі Героїв Майдану у м. Ковелі було проведено Віче на підтримку багатотисячного колективу залізничників проти створення на базі залізничної лікарні хоспісу. Ковельчани протягом двох днів зібрали понад десять тисяч підписів на підтримку безстрокової мирної акції протесту щодо збереження «Вузлової лікарні станції Ковель» цілісним майновим комплексом як комунальне підприємство «Вузлова лікарня станції Ковель» Волинської обласної ради.


Представник Громадської ради при Ковельській міській раді Сергій Панасюк відкрив Віче і запропонував усім присутнім виконати гімн України. 



Проти хоспісу та за збереження лікарні, на Віче досить емоційними і переконливими були виступи залізничників: Любові Миколаївни Анікушиної, Олександра Владиславовича Мартинюка, Миколи Юрійовича Дубіка, Олега Якимовича Казімірова.


На Віче не було в.о. головного лікаря залізничної лікарні Н. В. Віслогузової, яка напевно не переймається долею лікарні, а тому, присутні одноголосно виразили їй свою недовіру. 

Голова Громадської ради при Ковельській міській раді Микола Печенюк запевнив присутніх, що від докладатиме максимум зусиль, щоб залізничники не втратили лікарню.

Долучився до виступаючих міський голова Олег Олексійович Кіндер, який переконував присутніх що він також за те, щоб лікарня функціонувала для залізничників і звинуватив партію "УКРОП" та голову Волинської обласної ради І. Палицю у популізмі і небажанні вирішувати питання лікарні. 

Виступ міського голови викликав обурення присутніх і Л. М. Анікушина знову првернулась до мікрофону і заявила присутнім, що голова Волинської ОДА В. Гунчик не дотримав даного залізничникам слова і наполягає на створенні хоспісу, що саме завдяки "Укропу" ще не підписане В. Гунчиком рішення.

Заключними акордами на Віче був виступ депутата міської ради від партії "УКРОП" Галини Миколаївни Стасюк та міського голови Олега Олексійовича Кіндера.

Їхні виступи повною мірою показали хто є хто: хто дбає за людей і для людей, а хто дійсно займається популізмом і перекладає свою. бездіяльність на інших...

Але це краще один раз побачити... не тільки наживо, а й на цьому відео також.



До речі. Зважаючи що на Віче були прсутні керманичі нашого міста, які позиціонували  перед виборцями свою присутність як - "ми з народом", то я підійшла до заступника міського голови Ігора Прокопіва і запропонувала щоб він поставив свій підпис під зверненням до президента України П. Порошенка,  премєр-міністра України В. Гройсмана,  голови Волинської обласної ради І. Палиці, голові Волинської ОДА В. Гунчику, депутату Верховної Ради  С. Івахіву і він підписав.

Тоді я попросила О. Кіндера поставити свій підпис на що він сказав: - Я не буду нічого підписувати, бо всеодно напишете що я відмовився підписувати. 
Секретар міської ради В. І. Федосюк не вагалася і підписала одразу.  Я вирішила ще раз  звернутись до міського голови: - Олег Олексійович, ви не передумали, може підпишете? Але Олег Олексійович, був як броня: - Я вже підписав, у палатці... Мені нічого не залишалось, як відчепитись від людини, але я пообіцяла, що пошукаю його підпис під зверненнями...
Не знаю що подіяло на міського голову, але після закінчення віче, коли більшість людей уже поїхали  парекривати  автотрасу Київ-Варшава О. Кіндер підійщов до палатки, яка стояла навпроти міської ради і... поставив свій підпис... чомусь подалі від людського ока... Мабуть, щоб ніхто не зміг звинуватити його в популізмі...


Як   надалі буде діяти громада - стане зрозуміло 29 вересня, у день сесії міської ради...




Щоб ознайомитися з досить цікавими матеріалами на тему боротьби ковельчан за залізничну лікарню, необхідно перейти за наступним посиланням:  tttp://kowel.com.ua/news/article/5706/

Далі буде...

ГАЛИНА АРТЮШЕНКО

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!