Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

пʼятницю, 2 вересня 2016 р.

Ковельський «УКРОП» та голова Громради засуджують дії Кіндера (ВІДЕО, ФОТО)


Голова фракції «Українського Об’єднання Патріотів – УКРОП» у Ковельській міськраді Ігор Пініс обурений діями міського голови Олега Кіндера у зв’язку з наданням дозволу на розташування цирків-шапіто на місці колишнього єврейського кладовища.

Про це і те, що громадськість засуджує вандалізм мера, пишуть «Волинські Новини».
«Влада не може ігнорувати святі місця, незалежно від релігійної чи національної приналежності. Якщо немає поваги до мертвих, то про яку повагу можемо говорити до живих? Неподалік Ковеля на Бахівській горі розстріляли 8500 євреїв. Там іудейська община вже давно облаштувала меморіал пам’яті розстріляним. Туди часто приїжджають делегації з Ізраїлю. Там завжди – свіжі квіти, лампадки. Тільки чомусь у Ковелі мер не хоче шанувати пам’ять тисяч невинно вбитих людей». – каже Ігор Пініс.
Думку Ігоря Пініса підтримує і голова Громадської ради при Ковельській міськраді Микола Печенюк. З дитячих років він також добре пам’ятає, яким варварським методом «змітали» єврейські могили.
Ковельчанка Людмила Новосад, побачивши біля Палацу культури журналістів, зупиняється. Живе у місті з народження. Те, як по-варварськи руйнували це кладовище, у її пам’яті закарбувалося на все життя.


«Коли нищили могили, приїжджала єврейська община, бунтувала, просила не робити того, але ніхто не дослухався. На наших очах вивозили кістки. Мер виріс у Ковелі і прекрасно знає, що було на цьому місці. Та гроші, певне, для нього вище всього. Має бути хоча б меморіальна дошка в пам’ять про людей, які тут поховані», – розповідає ковельчанка Людмила Новосад.
«Такого позорного явлєнія, навєрно, ніхто ніде не робить, щоб на костях ставити [цирки-шапіто]… Це – люди потєрявшиє стид і совість. Треба, щоб не танцювали тут. Хай Богу моляться. Хай синагогу зроблять в пам’ять померлих. Ну чого тут танці робити на костях?!» – говорить пенсіонер Аркадій Дмитрук, який проживає неподалік

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!