Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

пʼятницю, 16 вересня 2016 р.

Експерти розповіли, який податок мають право не платити українці

Українці мають право не платити податок на нерухомість
Юристи вважають, що у громадян є правові підстави для заперечування права держави на стягнення цього податку за аналогією з податком “на розкіш” для автовласників (чиї машини коштують 1 млн. грн. І більше) в розмірі 25 тис. грн., який недавно був оскаржений в судовому порядку, пише news.finance.ua.

Нагадаємо, що Вищий адміністративний суд днями задовольнив касацію власника трирічного Range Rover і визнав незаконною вимогу податкової про нарахування збору розмірі 18,75 тис. грн

“У зв’язку з тим, що податок на нерухомість також належить до місцевих податків, то повідомлення-рішення про сплату так званого податку на “розкіш” можуть бути оскаржені аналогічно до транспортного податку на автомобілі”, – запевнив старший партнер адвокатської компанії “Кравець і партнери” Ростислав Кравець.

Юрист вважає, що подібні позови можуть виграватися громадянами. І навіть бачить підстави для притягнення до відповідальності осіб, винних у порушеннях законів під час затвердження нового податкового законодавства.

У зв’язку з цим, на мій погляд, Прокуратура просто зобов’язана притягнути посадових осіб уряду, які ініціювали подібні незаконні зміни, а також осіб, які їх виконують, до відповідальності”, – підкреслив Кравець.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!