Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

суботу, 24 вересня 2016 р.

Ковельрада обманює учасників АТО в питанні землі, – депутати

На засіданнях постійних комісій Ковельської міської ради депутати розглядали досить дискусійний проект рішення щодо резервування земельних ділянок для пільговиків, у тому числі учасників АТО, який подали керівники відразу чотирьох депутатських фракцій.
Поки секретар міської ради Віра Федосюк дивувалась відсутності на комісіях начальника відділу земельних ресурсів міськвиконкому Вадима Логвінова, голова фракції «УКРОП» Ігор Пініс презентував спільний проект і неабияк обурювався чиновницькій брехні.
«Це питання буде поставлено жорстко. Я вам, Віра Іванівна, обіцяю. Яким чином певні люди знаходять в місті вільні від забудови земельні ділянки, при тому, що наш земельний відділ запевняє нас в тому, що землі для атовців у місті немає? Будемо ставити питання і по земельному відділу, і по архітектурі. Цьому будемо класти край!» – запевнив Ігор Пініс.
«Це позиція погроз! Це чистий популізм!» – заперечив старший брат мера міста, голова постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, «батьківщинівець» Геннадій Кіндер.
«Вибачте, але є 400 заяв від атовців», – виставив аргумент пан Пініс.
«І що?! Ти щось зробив, щоб генплан пройшов?» – «наїхав» Кіндер-старший.
У дискусію вклинилась Віра Федосюк, звинувативши ще вчорашнього свого однопартійця по «Батьківщині», а сьогодні мало не заклятого опонента, що «ви вмієте тільки язиком плескати».
Втім, справжнє «одкровення» відносно виділення земельних ділянок для учасників АТО виголосив депутат від «Батьківщини» Святослав Степанюк, згадавши недавню історію, якою так гордилися на виборах місцеві «біло-сердечні», на чолі з своїм партійним очільником та градоначальником Олегом Кіндером.  
«Ми, скажемо так, бігли попереду поїзда, щоб задовольнити потреби атовців, тобто ми дали землю, а по факту – землі атовці не мають, бо немає генплану міста, нема плану детального планування. Що це значить? Будувати, щось робити на тій чи іншій ділянці вони не можуть. Просто не можуть. Це свого роду…», – відверто визнав Святослав Степанюк перипетії земельної авантюри, якою надурили у Ковелі учасників АТО.
Ось вона, гірка правда! А в передвиборчій партійній газетці, яку під час кампанії восени минулого року агітатори від «Батьківщини» упихували у руки ковельчанам, чорним по білому написано: «Учасникам АТО виділено близько 250 земельних ділянок». За підсумками роботи в 2015 році Олег Кіндер без тіні сумління рапортував: «Наразі учасники АТО, родини загиблих бійців отримали 286 земельних ділянок».    
Влітку торік депутат міської ради В’ячеслав Шава на сесії зауважив, що учасникам АТО влада надає не реальну землю, а повітря. Потрібно буде виготовляти план детального планування. Роздають, скажімо ділянки по вулиці Парковій. А де саме знаходяться вони – фахівці самі ще не знають. На засіданні профільної депутатської комісії від спеціаліста прозвучало навіть застереження: може виявитися так, що «нарізати» там землю під забудову взагалі не можна, бо то є так звана «зелена зона». Одним словом, влада під керівництвом пана Кіндера підло обманює тих, хто відстоював і відстоює зі зброєю в руках на Сході України суверенітет та незалежність нашої держави. 
«План детального планування ще не готовий! Ми надаємо не землю, а повітря! Якщо ви хочете прославити партію «Батьківщина», то у вас це не получиться! Ви даєте людям повітря! Прийде друга влада – буде роздавати землю тим, хто заслужив. Сьогодні земельних ділянок – не роздавати!» – твердопромовив торік В’ячеслав Шава.
Тоді мобілізованих бійців мер Олег Кіндер намагався «натравити» на своїх політичних опонентів – депутатів В’ячеслава Шаву та Сергія Кошарука, мовляв, це вони не хочуть голосувати за надання землі для героїв. А сьогодні переможних вигуків вже не чути, і настрої уже «не ті». Ось і брат міського голови бідкається, що експертиза генерального плану міста Ковеля – негативна.
«Експєртіза отріцатєльная. Тому що жєлєзна дорога… У Києві рішили, хто робить експєртізу, що вони… в свій час буде значить швидкісний поїзд Ковель там Варшава. І «вибили» вулицю Зерова…», – «по-сімейному» сумбурно намагався пояснити Геннадій Кіндер.
На вулиці Зерова міська влада масово відводила земельні ділянки для приватного будівництва. Ситуацію прояснила пізніше Віра Федосюк.  
«На даний момент у міській раді – не затверджений генплан. Є великі дуже проблеми із залізницею. Залізниця не погоджує наш генплан у зв’язку з тим, що ось тут вони рішили, що їм треба ще дуже велику земельну ділянку, цей той район Зерова, де ми атошнікам передбачили, вони планують під залізничну інфраструктуру», – розтлумачила Віра Іванівна.
«Це получилося, що оце рішення 295 ділянок свого роду обіцянки і популізм. Рішення надали. Попіднімали руки. Всі депутати хороші. А в результаті, що ми маємо? Маємо те, що маємо. Експертиза отріцатєльная, як сказав Геннадій Олексійович. У мене є пропозиція, Ігор, особисто до тебе: зробіть так, щоб ці 295 ділянок, про які ви кажете, стали реальним фактом для вручення документації цим атовцям. Зробіть щось. Зробіть», – під’юджував Святослав Степанюк головного «укропівця» міста Ігоря Пініса.
«Ми повинні дійсно до кожного питання, до кожної проблеми, яка в нас є в міській раді, міській громаді ми повинні підходити з підходом. А чисто «пагаваріть», Ігор Олексійович, вміють всі. Може, хтось менше. Може, хтось більше. Комусь треба «зарісуватися» на Kowel.com. От сьогодні мене знімають. Я думаю, я там буду, але та реклама нам нічого не дає», – зиркаючи на присутніх журналістів, самокритично визнала Віра Федосюк.
На комісії з питань депутатської етики, де трапився балаган з матюками і ледь не бійкою, голова громадської ради при міській раді Микола Печенюк теж строго випитував Віру Іванівну і про землю, і про політичну партію.
«Партія «Батьківщина» правила у Ковелі 5 років і зараз править. Знаючи, що у Ковелі постійно скандали з виділенням землі, корупція, невже ваша партія не могла розробити нормальний статут по виділенню землі? Чи у вас на це часу немає? Чи грошей? Чи розуму не хватає? Ми, громадські діячі, пропонували пану Кіндеру, коли почалася війна: нікому не давати, тільки загиблим і пораненим», – традиційно голосно проповідував Микола Печенюк.
Варто пригадати минулорічну резонансну справу, коли провладна більшість у міськраді надала Миколі В. дозвіл на складання проекту землеустрою на земельну ділянку, площею 1000 квадратних метрів, по вулиці Княгині Ольги. Дізнавшись про це від журналістів, Микола В. письмово заявив, що нічого не знає про ділянку і не писав жодних заяв. Хто ж тоді написав за нього заяву? Відомо, що сусідом Миколи В. є депутат міської ради Юрій Оксенюк, а проект рішення на сесію подала Наталія Бенесько (обоє – з фракції ВО «Батьківщина»). Депутат В’ячеслав Шава добився того, щоб за даним фактом було відкрито кримінальне провадження, але міліція-поліція й досі «маринує» ту справу…
«А що ви робите? Ваші підлеглі, що роблять? І «дєятєлі», які знаходяться в цьому приміщенні? Якщо чоловік каже, що він не писав заяву на землю. Хто тоді написав? І ви берете і підтасовуєте документи! Не ви особисто. І не наказавши, хто ту корупцію затіяв тут. Земельна ділянка там 10 тисяч доларів коштує. Не знаєте? То навіщо ви сюда ходите, Віра Іванівна?» – давав чортів Микола Печенюк.  
«Бо я маю повноваження депутата міської ради», – сказала, як відрізала, Віра Федосюк. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!